OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Διονύσου: 30 νέες γωνιές υπόγειων κάδων ανακύκλωσης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Εντάχθηκε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής άλλο ένα σημαντικό έργο που εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για ένα πράσινο και καθαρό Δήμο Διονύσου. Πρόκειται για την προμήθεια υπόγειων συστημάτων για τη διαχείριση ανακυκλώσιμων αποβλήτων και την επίτευξη κυκλικής οικονομίας προϋπολογισμού 1.758.240.

Ειδικότερα, προβλέπεται να τοποθετηθούν σταδιακά σε διάφορες περιοχές του Δήμου, 30 γωνιές υπόγειων κάδων ανακύκλωσης (6 ρευμάτων) που θα προστεθούν στον υφιστάμενο εξοπλισμό, αναβαθμίζοντας τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.

Σημειώνεται ακόμη ότι έχει ενταχθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», η χρηματοδότηση και εγκατάσταση άλλων 30 σημείων υπόγειων κάδων ανακύκλωσης (4 ρευμάτων) που θα ενισχύσουν αποτελεσματικά τη δύναμη πυρός του Δήμου στον τομέα της ανακύκλωσης.

Επίσης, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η παράδοση στο Δήμο, νέων απορριματοφόρων υψηλής τεχνολογίας για τα βιοαπόβλητα καθώς και η ολοκλήρωση της διαδικασίας αγοράς, μέσω leasing, νέων απορριμματοφόρων για τα απορρίμματα, που θα βελτιώσουν σημαντικά την εικόνα στον τομέα καθαριότητας.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης δήλωσε σχετικά:

«Με συντονισμένες ενέργειες αλλά και συνέργειες με την Περιφέρεια Αττικής και τον δραστήριο Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα στον τρόπο διαχείρισης των στερεών αποβλήτων του Δήμου μας, επιλύοντας χρόνια προβλήματα πολλών ετών.

Η ένταξη ενός ακόμη έργου έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά επίμονων προσπαθειών της Διοίκησής μας για την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης και διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή. Πρόκειται για ένα καίριο ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία και την κλιματική αλλαγή και σε αυτό το πλαίσιο είμαστε αποφασισμένοι να μη συμβιβαστούμε και να κάνουμε το Δήμο μας ένα πραγματικά πράσινο Δήμο που διαχειρίζεται τα απορρίμματά του με σύγχρονο τρόπο. Η περιβαλλοντική πολιτική αποτελεί για εμάς κύρια προτεραιότητα».

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice