OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος 3Β: Ξεκινάει διαβούλευση για τη δημιουργία ολοκληρωμένου πράσινου σημείου

Δημόσια διαβούλευση για να εξεταστούν όλες οι απαιτούμενες παράμετροι για τη δημιουργία του πρώτου Ολοκληρωμένου Πράσινου Σημείου της χώρας ξεκινάει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Με τη συγχρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE – IPCEI – Greece, o Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης προτίθεται να αναλάβει την ευθύνη της λειτουργίας ενός Ολοκληρωμένου Πράσινου Σημείου (ΟΠΣ), ενός χώρου όπου θα συγκεντρώνονται διάφορα ρεύματα επαναχρησιμοποιούμενων υλικών και επιπλέον θα γίνονται εργασίες εργαστηρίου και πωλήσεις αντικειμένων με συμβολικό τίμημα. Οι εργασίες θα αφορούν επισκευή ηλεκτρικών μικροσυσκευών, διαλογή – επιδιόρθωση επίπλων, διαλογή ρουχισμού και άλλων οικιακής χρήσης αντικειμένων. Δηλαδή ένα Κέντρο Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών το οποίο θα αποτελέσει πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Στο ΟΠΣ, όπου θα συλλέγονται διάφορα ρεύματα επαναχρησιμοποιούμενων υλικών θα λειτουργήσει δημοτικό εργαστήριο το οποίο θα διαθέτει κοινωνικό ανταλλακτήριο ή/και τμήμα πωλήσεων. Το εργαστήριο θα επισκευάζει μικρές ηλεκτρικές συσκευές, θα κάνει διαλογή – επισκευή επίπλων, είδη ρούχων, βιβλία, παιχνίδια και άλλα είδη οικιακής χρήσης, που μπορούν να καταθέσουν οι πολίτες ώστε να τα πάρουν ή να τα αγοράσουν άλλοι πολίτες.

Η εκπαίδευση είναι επίσης σημαντική παράμετρος της λειτουργίας του ΟΠΣ και απαραίτητη για την τοπική κοινωνία. Στο ΟΠΣ θα υλοποιούνται προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για εκπαιδευτικούς και γενικότερα για κατοίκους με τη συνεργασία πανεπιστημίων και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Προτεινόμενος χώρος για τη δημιουργία και λειτουργία του ΟΠΑ είναι το οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Αναγυρούντος 16, εμβαδού 1.601,59 τ.μ. Παράλληλα εξετάζονται και άλλες επιλογές χωροθέτησης καθώς η ιδεατή έκταση για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία του ΟΠΣ είναι περίπου 2,5 στρέμματα.

Η δημιουργία του ΟΠΣ συμπληρώνει τις υφιστάμενες πρακτικές που εφαρμόζονται στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στον τομέα της σύγχρονης και φιλικής για το περιβάλλον διαχείρισης απορριμμάτων που έχουν καταστήσει την πόλη πρωτοπόρο στον τομέα και επιτρέπει να γίνει ακόμα ένα βήμα για την τελική επίτευξη του στόχου για τη δημιουργία μίας κοινωνίας μηδενικών αποβλήτων.

Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη λειτουργία του ΟΠΣ και να υποβάλουν προτάσεις στα πλαίσια της διαβούλευσης μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Δήμου (https://www.vvv.gov.gr/index.php/enimerosi-tou-politi/diavoulefsi-city-deliberating).

Τέλος, η Δημοτική Αρχή ενημερώνει πως στα πλαίσια της διαβούλευσης θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση παρουσία εκπροσώπων των συνεργαζόμενων φορέων (Πράσινο Ταμείο και LIFE – IPCEI Greece) αλλά και κορυφαίων περιβαλλοντικών οργανώσεων (WWF – Greenpeace) την Παρασκευή (24/6), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα).

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με την παρουσιαση του έργου:

parousiasi ops

Σχετικά Άρθρα

Κάρναβος: Ενημερώνουμε τις επιχειρήσεις της πόλης μας, για το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας

otavoice

Δεκαέξι Βούλγαροι Πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα στη Λάρισα για τις πυρκαγιές

otavoice

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή σε Αχαΐα – Ηλεία, υψηλός σε Αιτωλοακαρνανία

otavoice

Το συγκινητικό αντίο Γαλιατσάτου στον αγαπημένο “Κανέλο”

otavoice

Καμπόσος: Αποκαθιστώ την αλήθεια για την καταλληλότητα του νερού- Μήνυση κατά Μαλτέζου

otavoice

Δαρδαμανέλης: «Ξανά στα χέρια της Καλαμαριάς η Πλαζ Αρετσούς»

otavoice