OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Σαρωνικού: Συνεχίζονται οι εργασίες για τον καθαρισμό Δάσους Κουβαρά

Συνεχίζεται και προχωρά με γοργούς ρυθμούς ο καθαρισμός του δάσους Κουβαρά που ξεκίνησε δεκαπέντε ημέρες πριν, στο πλαίσιο των αποψιλώσεων που διενεργεί ο Δήμος Σαρωνικού στο πευκοδάσος, ώστε ο μοναδικός αυτός πνεύμονας πρασίνου να προστατευθεί όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα από τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, διανοίγονται αγροτικοί δρόμοι διαφυγής και διέλευσης πυροσβεστικών οχημάτων, απομακρύνονται ξερά χόρτα και σκουπίδια.

«Πέρα από τις εργασίες που κάνουμε εμείς ως Δήμος Σαρωνικού, θα θέλαμε να παρακαλέσουμε όλους τους πολίτες, επισκέπτες και δημότες, να προσέξουν αυτόν τον μοναδικό πυρήνα ζωής του Κουβαρά. Τους παρακαλούμε να σεβαστούν τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες της εποχής, που επιβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την επίσκεψη μας στο δάσος» σημειώνει ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Οι εργασίες πραγματοποιούνται από υπαλλήλους και μηχανήματα του Δήμου με την συνδρομή εργατικού δυναμικού που έστειλε ο κος Αθανάσιος Μαρτίνος, τον οποίο ο Δήμος Σαρωνικού ευχαριστεί θερμά. Οι υπεύθυνοι για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών είναι ο αντιδήμαρχος Κουβαρά Κωνσταντίνος Γκίκας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Κουβαρά Κωνσταντίνος Στεργίου, ενώ συνδρομή στις εργασίες αποψίλωσης, παρέχει ο αντιδήμαρχος Μπάμπης Γαλάνης και ο αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων Βασίλης Μπούτσης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από σήμερα Πέμπτη (23/6) ανοίγει ο κατάλογος εγγραφής εθελοντών για τη φύλαξη του δάσους

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice