OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Ρεκόρ συμμετοχής μαθητών στο «Φεστιβάλ εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.M.»

Ι. Καϊτετζίδης: «Τα παιδιά μας εμπνέουν και μας διδάσκουν με τη φαντασία και τον αυθορμητισμό τους. Με τη δημιουργική υπέρβασή τους χαράσσουν νέα σύνορα στον κόσμο του μέλλοντος»

Για τον τρόπο, τα μέσα και το είδος των μεταφορών σε έναν μελλοντικό κόσμο που τα μέσα διακίνησης και μεταφοράς είτε είναι ρομπότ, είτε οδηγούνται από ρομπότ, περιέγραψαν με συναρπαστικό τρόπο εκατοντάδες μικροί μαθητές που συμμετείχαν στο 3ο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Έρευνας και Καινοτομίας FLL του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη με θέμα το Cargo Connect!

Στην εκπαιδευτική εκδήλωση-θεσμό που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πανοράματος κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη με τον Οργανισμό Eduact, συμμετείχαν φέτος περισσότερα από 200 παιδιά προσχολικής αγωγής των πρώτων τεσσάρων τάξεων του δημοτικού σχολείου από όλες τις Δημοτικές Ενότητες (Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Πυλαία, Πανόραμα και Χορτιάτη). Η προετοιμασία τους έγινε μέσα από 8 εβδομαδιαία workshops.

Σκοπός του προγράμματος της εκπαιδευτικής ρομποτικής FLL, ήταν να εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της τεχνολογίας, των μαθηματικών, των επιστημών και της μηχανικής, μέσα από μια διαδικασία διασκεδαστικής μάθησης και πρακτικής εφαρμογής. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα απέκτησαν μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης, με την εκπαιδευτική ρομποτική ως εργαλείο μάθησης και ταυτόχρονης διασκέδασης.

Τη φετινή χρονιά τα παιδιά διερεύνησαν το μέλλον των μεταφορών. Από την αποστολή πακέτων σε αγροτικές και αστικές περιοχές, μέχρι την παροχή βοήθειας σε καταστροφές και την αεροπορική διαμετακόμιση υψηλής τεχνολογίας, οι ομάδες εμπνεύστηκαν με μοχλό την παιδική τους φαντασία ταχύτερες, πιο αξιόπιστες, χωρίς αποκλεισμούς και βιώσιμες καινοτομίες στις μεταφορές. Με τον τρόπο τους οι ομάδες των μαθητών κατάφεραν να συνδέσουν και να αναπτύξουν καλύτερα τις κοινότητες και τις οικονομίες σε όλο τον κόσμο, ενώ στο τέλος σε όλους τους μαθητές απονεμήθηκαν βραβεία συμμετοχής.

«Τα παιδιά μας εμπνέουν και μας διδάσκουν με τη φαντασία και τον αυθορμητισμό τους. Με τη δημιουργική υπέρβασή τους χαράσσουν νέα σύνορα στον κόσμο του μέλλοντος, σύνορα αόρατα για όλους εμάς τους ενήλικες που δυσκολευόμαστε να δούμε αυτό που βλέπουν. Αυτή την ακαταμάχητη δύναμη δημιουργίας των παιδιών θέλουμε να ενισχύσουμε και να επιβραβεύσουμε μέσα από το Φεστιβάλ της Ρομποτικής που κάνουμε κάθε χρόνο» δήλωσε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στο φετινό «3ο Φεστιβάλ εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.M.» του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος ΦΟΔΣΑ και πρόεδρος Δ.Σ. Πυλαίας Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης, η αντιδήμαρχος Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας Ελένη Γιαννούδη, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σοφοκλής Κάλτσιος, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Ο Δημ. Κάρναβος εξελέγη επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπίας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

otavoice

Παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση Κων. Λίτσα στον Δήμο Ωρωπού

otavoice

Στις πληγείσες από το χαλάζι μηλοκαλλιέργειες ο Δήμαρχος Καστοριάς

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά με τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα

otavoice

Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων: Ξεκίνησε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης

otavoice

Δήμος Ν.Ιωνίας: Ξεκίνησε η πλήρης ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ Ευαγγελίστριας

otavoice