OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αττική: Εγκαινιάστηκε το τοπικό κέντρο εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών του Δήμου Ασπροπύργου

To Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» εγκαινίασε στο κτίριο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, το Τοπικό Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, το οποίο εντάσσεται πλέον στο ευρύτερο, πανελλήνιο δίκτυο του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και του προγράμματος ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Βασιλακόπουλο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ασπροπύργου παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής, κ. Αθανάσιου Μπούρα, του Γραμματέα της Βουλής, κ. Ευάγγελου Λιάκου, του Περιφερειάρχη και Προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Γεώργιου Πατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, κ. Ελευθέριου Κοσμόπουλου,  της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σοφίας Μαυρίδη, της Γενικής Διευθύντριας του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Μαρίας Αϊδίνη, της εκπροσώπου του «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κ. Πηνελόπη Σαμαρά, του Γενικού Γραμματέα, κ. Ευστάθιου Ρεστέμη, καθώς και Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, προϊσταμένων και στελεχών της Διεύθυνσης. 

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης παρουσία των εκλεκτών προσκεκλημένων εγκαινίασε τη δομή, έναν ακόμα κρίκο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην αλυσίδα των δομών, που δημιούργησε σε όλη την Ελλάδα μαζί με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», το πρόγραμμα των ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του ΕΔΔΥΠΠΥ. 

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης χαιρέτησε την εκδήλωση συγχαίροντας τον Δήμαρχο Ασπροπύργου Νικόλαο Μελετίου και το επιτελείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας και μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Η προσφορά μυελού των οστών σώζει ζωές. Με μια απλή κίνηση και μια πολύ γενναία απόφαση, αυτή της εθελοντικής προσφοράς, οδηγούμαστε σε μεγάλες αλλαγές. Η ζωή είναι το ύψιστο αγαθό και με τέτοιου είδους πράξεις εξασφαλίζουμε την ελπίδα σε συνανθρώπους μας. Η σημερινή εκδήλωση έχει μεγάλη σημασία για εμάς, διότι θεωρούμε ότι η προαγωγή της υγείας δεν είναι μόνο η ενημέρωση του κοινού για την υγιή διαβίωση, αλλά η ενημέρωση και η αναγνώριση των δυσκολιών που βιώνουν καθημερινά οι συμπολίτες μας. Ήδη η ανταπόκριση των πολιτών είναι σημαντική και όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε μέρος αυτής της μεγάλης αλυσίδας αγάπης προς τους συνανθρώπους μας». 

Όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, για την  νέα αυτή κοινωνική δομή του Δήμου: «Το Τοπικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που σήμερα εγκαινιάστηκε η λειτουργία του, θα δώσει την Ελπίδα και τη λύση σε χιλιάδες συνανθρώπους μας, με τη δυνατότητα εύρεσης συμβατών δοτών για μεταμόσχευση. Από σήμερα Δήμος Ασπροπύργου-Όραμα Ελπίδας πορεύονται με κοινό στόχο να δώσουν ζωή και ελπίδα στο συνάνθρωπό». 

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παντελής Σαββίδης, Μιχαήλ Ψωμιάδης, Αντώνιος Καραμπούλας, Μελέτιος Μπουραντάς, Ιωάννης Νέζης, Δημήτριος Παπαδόπουλος,  ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α., κ. Αναστάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Ο.Α.Φ.Ν.Τ.Η., κ. Ιωάννης Κατσαρός, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Αβραάμ Κωνσταντινίδης ο Πρόεδρος του “Atticatv”, κ. Δημήτρης Καγιάς, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Γεωργία Πηλιχού και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αλλάζουμε», κ. Ιωάννης Ηλίας. 

 

Σχετικά Άρθρα

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Μανούρη-Ασκητή για ενίσχυση κοινωνικών δομών και υγείας

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice