OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Βράβευση από την περιβαλλοντική οργάνωση «SaveCoast», στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Έχοντας ως στόχο την ενημέρωση προς το κοινό για τις βασικές κατηγορίες ρύπων η περιβαλλοντική οργάνωση SaveCoast με τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος διοργάνωσε ημερίδα με θέμα “Παράκτια και Θαλάσσια Ρύπανση”, την Τετάρτη 18 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Πάτρας.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν εκτενώς στη συμπεριφορά των ρύπων στο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και στις μεθοδολογίες και τεχνικές αξιολόγησης-εκτίμησης της θαλάσσιας ρύπανσης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκε για την προσφορά του και το έργο του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης.

«Ευχαριστώ την πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Λακκόπετρας «Ερυθρά Γαία» Σοφία Πανίτσα για την αναμνηστική πλακέτα. Συγχαρητήρια για την συνεχή δραστηριότητα του σωματείου SAVE COAST για την προστασία των ακτών, της θάλασσας και την ανάδειξη της Δυτικής Αχαΐας. Όταν επιστήμονες μεταφέρουν τις έγκυρες απόψεις τους μέσα σ’ ένα κλίμα ζεστό, εγκάρδιο και οικογενειακό, τότε όλα γίνονται πιο εύκολα και προς όφελος της κοινωνίας», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει δρομολογήσει μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων αποκατάστασης των ακτών λόγω διάβρωση τόσο στην Δυτική Πάτρα (Βραχναίϊκα κλπ.) όσο και στην ανατολική (Ρίο-Άγιος Βασίλειος), με φιλικές προς το περιβάλλον και ήπιες παρεμβάσεις τεχνικές αποκατάστασής και αναπλήρωσης της ακτής με παράλληλη οδοποιία και ποδηλατόδρομο. Επίσης δρομολογεί νέα έργα σε παρεμφερή θέματα της γαλάζιας και κυκλικής οικονομίας στο νέο ΕΣΠΑ και στα διακρατικά προγράμματα τα οποία να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice