OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Πατούλη με την Επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο

Συνάντηση του Γ. Πατούλη με την Επικεφαλής του Συμβουλίου της Ευρώπης Alina Tatarenko στο Στρασβούργο

Γ. Πατούλης: «Θα συνεργαστούμε με το Συμβούλιο της Ευρώπης τόσο για την έμπρακτη στήριξη των λαών που δοκιμάζονται όσο και για τον εκσυγχρονισμό της ποιότητας ζωής των πολιτών»

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Στρασβούργο, συναντήθηκε με την Επικεφαλής Alina Tatarenko και στελέχη του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι συνεχιζόμενες συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και οι τρόποι περαιτέρω στήριξης του Ουκρανικού λαού αλλά και ζητήματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με έμφαση στη σημασία υιοθέτησης πρακτικών καλής διακυβέρνησης κυρίως μέσα από διευρωπαϊκές συνεργασίες.

Ειδικότερα σε ότι αφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία συζητήθηκαν οι συνέπειες του τόσο στους δήμους και τις περιφέρειες στην Ουκρανία όσο καιστις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Ιδιαίτερα υπογραμμίστηκε η σημασία για ενίσχυση της ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον Ουκρανικό λαό, με τον κ. Πατούλη να
ενημερώνει την κα Tatarenko για τις σχετικές δράσεις που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση από την Περιφέρεια και τον ΙΣΑ σε συνεργασία και με άλλους φορείς.

«Είμαστε στη διάθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης να παράσχουμε και περαιτέρω βοήθεια εφόσον απαιτείται» ανέφερε και δέχθηκε τις ευχαριστίες της Επικεφαλής του Συμβουλίου, η οποία επισήμανε ότι στην κορυφή των
προτεραιοτήτων του Συμβουλίου είναι αυτή την περίοδο η διαχείριση των συνεπειών του πολέμου.

Στη συνέχεια συζητήθηκε η δυνατότητα δρομολόγησης κοινών δράσεων και ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών με όχημα το Συμβούλιο της Ευρώπης, με στόχο την υλοποίηση κοινών προγραμμάτων για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων των πολιτών σε τοπικό επίπεδο, αλλά και του προσωπικού της Περιφέρειας, μέσα και από την αξιοποίηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων της Ε.Ε. «Η ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων και οδηγών για την βελτίωση των λειτουργιών μας είναι κάτι στο οποίο εστιάζουμε και έχουμε επενδύσει ως Περιφέρειας», υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Τέλος εξετάστηκε η δυνατότητα συμβολής της Περιφέρειας Αττικής και σε αλλά προγράμματα που υλοποιεί το Συμβούλιο στην Κύπρο στο πλαίσιο του ταμείου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας και προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να ξεκινήσει σχετική συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου το ερχόμενο διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice