OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Δημάρχου Ελευσίνας με τους καταστηματάρχες της οδού Νικολαΐδου

Μετά από κάλεσμα του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους καταστηματάρχες της οδού Νικολαΐδου, την Κυριακή (15/5).

Παρόντες στη συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Ηλιόπουλος & Αθανάσιος Μαυρογιάννης, καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελευσίνας & Αρμόδιος σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννης Γιαννίκος.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τη Δημοτική Αρχή και αφορούν στην απομάκρυνση των αυθαίρετων κατασκευών, οι οποίες έχουν εγκατασταθεί από τους καταστηματάρχες.

Οι εν λόγω κατασκευές δημιουργούν έντονα προβλήματα προσβασιμότητας στους πεζούς που διέρχονται της οδού Νικολαΐδου, καθώς είναι εγκατεστημένες σε σημεία που κινούνται οι πεζοί.

Από πλευράς Δημάρχου και δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετώπισαν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα καταστήματα εστίασης πανελλαδικά, εν μέσω covid-19, έγινε σαφής αναφορά στην ανάγκη των καταστηματαρχών να επανέλθουν στην «προ κορωνοϊού εποχή», με τρόπο όμως, που δεν θα δημιουργεί δυσλειτουργίες στην καθημερινότητα.

Βάσει των ανωτέρω, ο Δήμαρχος Αργύρης Οικονόμου έκανε εκτενή ενημέρωση στους καταστηματάρχες για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να λάβει ΕΣΠΑ, προκειμένου να επιδοτήσει νέες κατασκευές οι οποίες θα είναι ομοιόμορφες για όλα τα καταστήματα του πεζοδρόμου, ύστερα από το σχετικό σχέδιο που θα εκπονήσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Δήμαρχος Ελευσίνας: «Καλούμαστε για ακόμη μία φορά να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα του παρελθόντος και αυτό δεν είναι άλλο από την οδό Νικολαΐδου. Είναι πλήρως κατανοητή η ανάγκη των καταστηματαρχών να επεκταθούν, δεδομένης και της επισκεψιμότητας των καταστημάτων εστίασης της οδού Νικολαΐδου και φυσικά, αυτό θέλουμε κι εμείς. Να έχουν δουλειά όλα τα καταστήματα του Δήμου μας. Η κινητικότητα όμως, στον πεζόδρομο είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την πλειονότητα των συνδημοτών μας και μεταβαίνοντας σταδιακά, στην κανονικότητα οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που αφενός αφορούν στην τήρηση των κανόνων του δημόσιου χώρου και αφετέρου την εύρυθμη λειτουργία και αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου των καταστημάτων».

Σχετικά Άρθρα

Με όμορφη εορταστική εκδήλωση ολοκλήρωσε την εκπαιδευτική περίοδο το Δημοτικό Ωδείο Μουζακίου

otavoice

Δήμος Λαρισαίων: Έναρξη του προγράμματος “Κατασκήνωση στην Πόλη”

otavoice

Συναρπαστικό το Summer Camp του Δήμου Γλυφάδας, με συμμετοχή 1.300 παιδιών

otavoice

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2022: 109η Επέτειος Απελευθέρωσης της Καβάλας

otavoice

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στον Δήμο Θερμαϊκού

otavoice

“Πάρε θέση”: Τη Δευτέρα (27/6) ο Δήμαρχος Τρίπολης επικοινωνεί με τους δημότες

otavoice