OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Πανδαισία παραστάσεων το Μάιο, από το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων

Θεατρική πανδαισία από το Θεατρικό Εργαστήρι του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων ολόκληρο τον Μάιο. Συμπληρώνοντας 24 χρόνια συναπτούς λειτουργίας και με τη λήξη της φετινής χρονιάς, τα τμήματά του θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στον υπέροχο χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου, αρχής γενομένης από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η αρχή γίνεται από το Σαββατοκύριακο 14/5 και 15/5, με την πρόεδρο του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Σοφία Αλεστά να επισημαίνει ότι: «ο θεατρικός αυτός Μάιος είναι μια απόδειξη της όμορφης, πρωτότυπης και ουσιαστικής δουλειάς που γίνεται σε όλες τις ηλικίες και σε όλα τα τμήματα του Θεατρικού μας Εργαστηρίου»

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του πρώτου Σαββατοκύριακου είναι το ακόλουθο:

Σάββατο 14 Μαΐου στις 18:00: «Σεργιάνι στην παράδοση»

Θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στη δημοτική μας παράδοση, βασισμένο στη συρραφή και δραματοποίηση γνωστών δημοτικών τραγουδιών. Οι θεματικοί άξονες που θα διερευνηθούν είναι ο έρωτας, το τελετουργικό του γάμου, τα κοινωνικά στερεότυπα και ο καημός της ξενιτιάς. Στόχος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την παράδοση μέσα από το δημοτικό τραγούδι.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές Στ’ Δημοτικού & Α’-Β’ Γυμνασίου: Ανδρουλιδάκης Θοδωρής, Δημόγιαννη Φωτεινή, Κάλφα Φένια, Κωνσταντούλα Κλεοπάτρα, Λάμπα Μαρία, Ντάφου Φιλίτσα, Οικονόμου Γιώργος, Παπαδάκη Δήμητρα, Πασχάλη Σίλια, Χρυσόμαλλου Παναγιώτα

 

Κυριακή 15 Μαΐου στις 12:00: «Η Γη της Μνήμης»

Με αφορμή την επέτειο των 100 ετών από τη μικρασιατική καταστροφή, η παράσταση θα επιχειρήσει να ανασυνθέσει την ευτυχισμένη ζωή των Ελλήνων στη Μικρά Ασία πριν τη μεγάλη καταστροφή. Η παράσταση βασίζεται σε αποσπάσματα λογοτεχνικών κειμένων σπουδαίων συγγραφέων (Διδώ Σωτηρίου, Ηλίας Βενέζης, Στρατής Μυριβήλης, Φώτης Κόντογλου, Γιώργος Σεφέρης, Έλλη Παπαδημητρίου).

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές Ε’-Στ’ Δημοτικού:

Αδάμου Αποστολία, Αντωνίου Κατερίνα, Αντωνίου Κωνσταντίνα, Αντωνίου Μαίρη, Αριστείδη Αλεξάνδρα, Καραμπέρη Βασιλίνα, Καραμπέρη Ευδοκία, Κωτούλα Λαμπρινή, Νικολάου Θάνος, Παππάς Κωνσταντίνος, Τέα Μελίτα, Τζίκα Μυρτώ, Τζιντζιρλή Αρετή

Κυριακή 15 Μαΐου στις 18:00: «Το γιοφύρι της παράδοσης»

Η παράσταση θα βασιστεί σε δύο σπουδαία κείμενα που προέρχονται από τη δημοτική ποίηση: «Του γιοφυριού της Άρτας» και «Του Μαυριανού και της αδερφής του». Στόχος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον λαϊκό μας πολιτισμό μέσα από τη δημοτική ποίηση.

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι μαθητές Β’-Γ’ Γυμνασίου:

Αυγέρη Ειρήνη, Γκουλιώνη Βίλυ, Ζαρκάδα Ελευθερία, Ζωγάνα Βασιλεία, Λάμπας Αχιλλέας, Λαμπρίδης Λάμπρος, Μέρμηγκα Μελίνα, Μπέης Κωνσταντίνος, Μωυσής Θοδωρής, Παπαγιαννούλη Κωνσταντίνα, Σελέκου Ελένη, Σιάσου-Παπαμιχαήλ Κωνσταντίνα, Τρίγκας Θοδωρής.

Σχετικά Άρθρα

Τίμησε τον Παν. Νίκα, ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος

otavoice

Στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Αττικής

otavoice

Ο Δημ. Κάρναβος εξελέγη επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπίας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών

otavoice

Παραίτηση και ανεξαρτητοποίηση Κων. Λίτσα στον Δήμο Ωρωπού

otavoice

Στις πληγείσες από το χαλάζι μηλοκαλλιέργειες ο Δήμαρχος Καστοριάς

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά με τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα

otavoice