OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ε. Τρικάλων: Ο Αντιπεριφερειάρχης πάντα δίπλα στα μεγάλα πολιτιστικά & αθλητικά γεγονότα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, συνεχίζουν να βρίσκονται σταθερά δίπλα στα μεγάλα πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα.

Αντάμωμα Σαρακατσαναίων

Μετά από την αναγκαστική ανάπαυλα λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων επιστρέφει στα λιβάδια του Περτουλίου στις 25 – 26 Ιουνίου, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Π.Ε. Τρικάλων να αποτελούν βασικούς αρωγούς στην υλοποίησή του, συνδράμοντας με όλα τα μέσα στην καλύτερη προετοιμασία του.

Με τις ετοιμασίες να έχουν ήδη ξεκινήσει, την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε και ενημερωτική σύσκεψη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χρήστου Μιχαλάκη στην Π.Ε. Τρικάλων, παρουσία εκπροσώπων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων, που στόχο είχε τον καλύτερο δυνατό συντονισμό στην προετοιμασία της διοργάνωσης.

Από την πλευρά της Ομοσπονδίας έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος Γιώργος Μουτσιάνας, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Φαρμάκης, ο Ταμίας Παναγιώτης Μπάρμπας, το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Σοφία  Κωστούλα – Βλόντζου, ο υπεύθυνος της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΠΟΣΣ Αθανάσιος Καριώτης, το μέλος και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Κώστας Ζυγογιάννης, αλλά και ο εκπρόσωπος του τοπικού συλλόγου Βασίλης Βλαχογιάννης.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Δήμητρα Νάτσινα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ντίνος Μπάρδας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων Βασίλης Γιαγιάκος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων και της Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Χρήστος Μπλουγούρας.

Ποδηλατικός Γύρος

Παράλληλα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Π.Ε. Τρικάλων βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο επίκεντρο, με την φιλοξενία του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και μετέφερε την εικόνα της Θεσσαλίας σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, η εκκίνηση του τελευταίου ΕΤΑΠ, δόθηκε από την πόλη της Καλαμπάκας και τα επιβλητικά Μετέωρα και ακολούθησε μία μοναδική διαδρομή στα ορεινά μας, μέχρι τον τερματισμό στα Ιωάννινα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων με την ευκαιρία των δύο αυτών ιδιαίτερα σημαντικών διοργανώσεων, σε δήλωσή του στέκεται ιδιαίτερα στην επιτυχημένη προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια για την αρτιότερη φιλοξενία τους, αλλά και στην σταθερή επιλογή της να βρίσκεται δίπλα στα μεγάλα, αλλά και τα μικρότερα πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα, στηρίζοντας στην πράξη φορείς και συλλόγους.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η εικόνα του τόπου μας, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, αλλά και τον κόσμο, μέσα από τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Με την αμέριστη συμπαράσταση, συνεργασία και συνδρομή του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, έχουμε συνειδητοποιημένα επιλέξει να στηρίζουμε ουσιαστικά την υλοποίηση μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών διοργανώσεων στην περιοχή μας.

Ταυτόχρονα βρισκόμαστε με κάθε τρόπο δίπλα σε τοπικούς πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, που με αγάπη προάγουν τον πολιτισμό μας, τις παραδόσεις μας, το ευ αγωνίζεσθε και την ευγενή άμιλλα. Σε ένα τόπο, όπου γέννησε ανθρώπους που έγραψαν την δική τους μεγάλη ιστορία στο πολιτιστικό και αθλητικό γίγνεσθαι, οφείλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να δείξουμε το δρόμο στη νέα γενιά και ταυτόχρονα να προβάλλουμε τον τόπο μας».

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice