Ο Δήμος Πατρέων τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και Πρόεδροι Οργανισμών, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, παραβρέθηκαν στην μεγάλη συγκέντρωση και συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, σήμερα το πρωί.

Η Δημοτική Αρχή ήταν για μια ακόμα φορά, μαζί με την εργατική τάξη της πόλης μας και τα συνδικάτα τους, για να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά, ημέρα σύμβολο για την εργατική τάξη και τους αγώνες της.
Εκτός όμως από ημέρα μνήμης και τιμής στην εργατική τάξη, η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μέρα αγώνα και νέων στόχων, αφού όλο και πιο πολύ σήμερα, ο καπιταλισμός είναι ο μεγάλος ένοχος για όλα τα εγκλήματα σε
βάρος των λαών.
Η διέξοδος βρίσκεται μόνο στο δρόμο του αγώνα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την ειρήνη και την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων όπου και κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο των απαγχονισμένων αγωνιστών της Αντίστασης, από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους, στις 9 Μαΐου 1944.
Εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων, το στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς.
Σχολιάστε