Κόκκινος: «Μόνο με αλληλεγγύη και επαγρύπνηση οι εργαζόμενοι μπορούν να ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον»

Σε μήνυμά του για την Εργατική Πρωτομαγιά ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα αφιερωμένη στους ανθρώπους της καθημερινής προσπάθειας και του μόχου»!

Συμπληρώνονται 136 χρόνια από την κινητοποίηση των εργατών στο Σικάγο στις Η.Π.Α. Την Πρωτομαγιά του 1886 διεκδίκησαν καλύτερες συνθήκες
δουλειάς και αξιοπρεπή διαβίωση.

Η ημερομηνία αυτή εορτάζεται κάθε χρόνο από τους ανθρώπους της καθημερινής προσπάθειας και του μόχθου, τους ενεργούς πολίτες και αυτούς που επιθυμούν ζωή με αξιοπρέπεια και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον.

Η εργατική πρωτομαγιά αποτελεί την αφετηρία για αγώνες που στόχο έχουν να βελτιώσουν τη ζωή των εργαζομένων, να διασφαλισουν το δικαίωμα στην εργασία και να θωρακιστούν οι «πυλώνες» του Κοινωνικού κράτους (υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια/μέριμνα ).

Μόνο με αλληλεγγύη, διαρκή προσπάθεια και επαγρύπνηση οι εργαζόμενοι μπορούν να ελπίζουν για ένα καλύτερο μέλλον.

Ιδιαίτερα στις ημέρες μας που η κοινωνία μας βιώνει το πρωτοφανές κύμα ακριβείας και τις σκληρές συνέπειες της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία!

Ενώνουμε τις δυνάμεις και παλεύουμε για ένα καλύτερο σήμερα και κρατάμε την ελπίδα ζωντανή για να είναι το αύριο ειρηνικό, δημιουργικό και με πολιτικές για τον άνθρωπο μακριά από «βαρβαρότητες» και ακρότητες!
Σχολιάστε