OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κόκκινος: Μέλη της πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας του Π.Σ. Ν. Αιγαιου “έλαμψαν δια της απουσίας τους”

Ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ «-Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου και Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε. Χαράλαμπος Κόκκινος σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει:

“Απαξίωση του Περιφερειακου Συμβουλίου Ν.Αιγαίου  από  τις παρατάξεις της  πλειοψηφίας και της μείζονος μειοψηφίας. Δεν συνεδρίασε λόγω έλλειψης αμαρτίας πρώτη φορά από την έναρξη της λειτουργίας του το 2011″!

Η απουσία του 1/3 (παρόντες 18 σε σύνολο 26 μελών…)  των μελών της πλειοψηφίας και των 4/5 (παρόντες μόνο 2 από  σύνολο 15 ….) της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας οδήγησε στην ακύρωση λογω ελλειψης απαρτιας 7ης συνεδρίασης του Περιφερειακου Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που είχε
προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί δια ζώσης- μετά από μεγάλο χρονικό διαστημα- στη Σύρο στις 20.5.22!

Είναι γεγονός που θλίβει και προβληματίζει όσους συμμετέχουμε στις αυτοδιοικητικες διαδικασίες  και κυρίως τους πολίτες που περιμένουν λύσεις στα πολλά  προβλήματα που τους απασχολούν και για τον τρόπο που λειτουργούν οι εκπρόσωποι τους στο δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοικησης!

Αναγνωρίζουμε   τα ανθρώπινα   έκτακτα και σοβαρά προβλήματα που πάντα υπάρχουν και  εμποδίζουν  την  φυσική παρουσία ατόμων  που συμμετέχουν σε συλλογικές  διαδικασίες,  αλλά είναι πρωτόγνωρο, προκλητικό  και πολιτικά ανήθικο κάποιοι  που απουσιάζουν από διαδικασίες που τους έστειλε η κοινωνία να την εκπροσώπησουν   να….φωτογραφιζονται την ίδια ώρα  σε κομματικά συνέδρια και αλλού είδους δραστηριότητες!
Είναι προσβλητικό και εμπαίζουν και τους συναδέλφους τους περιφερειακους συμβούλους που αψηφισαν τις δυσκολίες( κακοκαιρία,προσωπικά θέματα και υποχρεώσεις κτλ ) και βρέθηκαν στη Σύρο για να τιμήσουν τη λαϊκή εντολή που έχουν λάβει.

Τα ερωτήματα είναι πολλά:

-Ειναι εσκεμμένη αυτή η απαξίωση της λειτουργίας του Περιφερειακου Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου;

-Μήπως κάποιοι  βολεύονται και δεν θέλουν την  δια ζώσης συνεδριάση πιστεύοντας ότι οι κλειστές κάμερες και ο έλεγχος της ροής των ομιλιών στη τηλεδιάσκεψη κρύβει την πολιτική τους γύμνια;

-Εάν κάποιοι συνάδελφοι ήθελαν να συμμετάσχουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν το δήλωσαν νωρίτερα ή γιατί δεν ήρθαν πρώτα στη συνεδρίαση του Περιφερειακου Συμβουλίου Ν.Αιγαίου  και μετά να μεταβούν στο συνέδριο του κόμματος τους;

-Τελικά πόσο” ανεξάρτητοι ” είναι;

-Εαν ο κ.Χατζημαρκος και η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαιου ήξερε τις απουσίες των πολλών στελεχών της( μεταξύ αυτών Χωρικού Αντιπεριφερειαρχη…) γιατί δεν άλλαζε την ώρα ή την ημερομηνία της συνεδρίασης;

-Τι απαντούν για όλα τα παραπάνω και αυτή την θλιβερή κατάσταση στους πολίτες;

-Θέλουν τις δια ζώσης διαδικασίες ή  όχι;

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν.Αιγαιου  δεν είχε απαρτία (25 σε σύνολο 51 μελών) και δεν συνεδριασε πρώτη φορά στα χρονικά από την λειτουργία του το 2011.
Ας απαντήσουν με πράξεις και με λόγια  ο Περφερειαρχης κ.Χατζημαρκος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γλυνος.Τα περισσότερα μέλη των παρατάξεων τους “έλαμψαν δια της απουσίας τους”!

Σχετικά Άρθρα

Αυτοψίες του Δημάρχου Αμαρουσίου, σε έργα ανακαινίσεων των Νηπιαγωγείων της πόλης

otavoice

Δ. Λαυρεωτικής: Οδηγίες αυτοπροστασίας των πολιτών, έναντι των δασικών πυρκαγιών (Βίντεο)

otavoice

«Λευκή Νύχτα»: Πλημμύρισε από κόσμο και μουσική, το Ίλιον

otavoice

Ζακυνθινή αγκαλιά και αρώματα από τον Δήμο Πηνειού

otavoice

Επιστρέφει στην οικογένεια του ΣΠΑΥ ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού

otavoice

Χανιά: Νέα φωτοβολταϊκά πάνελ για το Δημοτικό Πάρκινγκ ΚΥΔΩΝ

otavoice