OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

H Αμοργός σταθμός στο «Διάπλους 2022» της Σύμπλευσης

Στην Αμοργό βρέθηκε το διάστημα 11-13 Μαΐου η ομάδα της Σύπλευσης. Το νησί αποτέλεσε σταθμό της αποστολής «Διάπλους 2022». Ο στόλος των 11 φουσκωτών σκαφών με περισσότερους από  90 εθελοντές, εκτός από την Αμοργό «έδεσε» σε  Σίκινο, Κάσο, Τήλο, Ψέριμος, Λέβιθα, Κίναρος, Αμοργός, Σχοινούσα, Ηρακλειά.

Την Τετάρτη 11 Μαΐου η ομάδα της Σύμπλευσης έδεσε για πρώτη φορά στο λιμάνι των Καταπόλων μέσα σε μια θερμή υποδοχή από τους κατοίκους, με βεγγαλικά, κεράσματα και παραδοσιακούς χορούς από τα παιδιά του νησιού!

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της  Σύμπλευσης στήθηκαν ιατρεία στην Αιγιάλη και στη Χωρα όπου πραγματοποιήθηκαν αιμοληψίες και δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες. Οι γιατροί της Σύμπλευσης, πλαισιωμένοι από την έμπειρη νοσηλευτική ομάδα, προσέφεραν 365 εξετάσεις σε πάνω από 170 κατοίκους. Αναλυτικά:

12 Αγγειοχειρουργική

57 Ακτινολογία – Υπέρηχοι

21 Γυναικολογία

42 Δερματολογία

13 Διατροφολογία

5 Νευροχειρουργική

15 Οδοντιατρική

57 Ορθοπεδική-Φυσιοθεραπεία

53 Οφθαλμoλογία

18 Παθολογία

10 Παιδιατρική

5 Ψυχολογία

45 Ωτορινολαρυγγολογία-Ακοολογία

9 Γενική Χειρουργική

Οι κάτοικοι, μέσω του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» ενημερώθηκαν ώστε να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών ενώ η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος στείρωσε 20 ζώα, περιέθαλψε γαϊδουράκια και πραγματοποίησε μικροεπεμβάσεις, συνολικά σε 28 ζώα στο Φιλοζωικό ιατρείο στα Κατάπολα.

Εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις έλαβαν χώρα και εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές δράσεις που ενθουσίασαν τα παιδιά και τους έφηβους της Αμοργού.

Σημαντική ήταν η συμβολή της αποστολής της Σύμπλευσης στον εκσυχρονισμό του καρδιολογικού τμήματος του Κέντρου Υγείας Αμοργού. Συγκεκριμένα υπήρξε δωρεά μηχανήματος καρδιολογικού υπερήχου, μόνιτορ ζωτικών σημείων, καρδιογράφου, διαγνωστικού μηχανήματος καρδιακού εμφράγματος, εξοπλισμός του  οδοντιατρείου με σύγχρονα υλικά και εργαλεία  καθώς και  υλικά για το παιδιατρικό τμήμα του Κέντρου Υγείας.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη συνεργασία και τους συλλόγους γονέων για την οργάνωση υποδοχής των μελών της Σύμπλευσης. Επίσης το Lakki village  και το  Αskas Pension για τη διάθεση χωρών στην Αιγιάλη, την Pension Chora για τη διάθεση χώρου στη Χώρα και τον οδηγό Μιχάλη Γαβαλά  για τις μετακινήσεις.

Ο Δήμαρχος Ελευθέριος Καραΐσκοςδήλωσε ,«Είναι ξεχωριστή η τιμή και η χαρά που η Αμοργός μπήκε στο χάρτη, στην πυξίδα, στην ρότα της Σύμπλευσης. Και η Σύμπλευση μπήκε στην καρδιά μας. Μια τέτοια αποστολή, όχι μόνο στο νησί, αλλά σε όλους τα νησιά της αποστολής,  γεμίζουν τους νησιώτες ελπίδα και αισιοδοξία. Νιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι. Αλλά πως έχουμε μια κοινή πορεία και δράση, συμπλέουμε δηλαδή, με υπέροχους ανθρώπους που αφιερώνουν μέρος της ζωής τους στον εθελοντισμό και στην προσφορά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Αμοργιανών».

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Διονύσου: “Μικροπολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των δημοτών εμείς δεν παίζουμε”

otavoice

Αρχαία Ολυμπία: Ημερίδα με θέμα «Διαφορετικότητα και αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία»

otavoice

Αυτοψίες του Δημάρχου Αμαρουσίου, σε έργα ανακαινίσεων των Νηπιαγωγείων της πόλης

otavoice

Δ. Λαυρεωτικής: Οδηγίες αυτοπροστασίας των πολιτών, έναντι των δασικών πυρκαγιών (Βίντεο)

otavoice

«Λευκή Νύχτα»: Πλημμύρισε από κόσμο και μουσική, το Ίλιον

otavoice

Ζακυνθινή αγκαλιά και αρώματα από τον Δήμο Πηνειού

otavoice