Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στους Δήμους Θερμαϊκού και Καλαμαριάς

Τη Μητρόπολη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς και τους δήμους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στις 29 Μαΐου και θα παραμείνει ως και την 1η Ιουνίου, όπως ανακοινώθηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, στο δημαρχείο της Καλαμαριάς, από τον οικείο μητροπολίτη κ.κ. Ιουστίνο και τους δημάρχους Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη και Θερμαϊκού, Γιώργο Τσαμασλή.

Ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στους δύο δήμους, με έντονο το ιστορικό φορτίο και το προσφυγικό στοιχείο και στις ενορίες της τοπικής μητρόπολης «θα είναι πηγή ευλογίας και ενότητος, σε ημέρες δύσκολες κατά το πλείστον». Υπενθύμισε δε, ότι η τελευταία επίσκεψη του κ.κ. Βαρθολομαίου στην τοπική Μητρόπολη έγινε το 2013.

«Μεγάλη τιμή, χαρά και πάνω απ’ όλα ευλογία για όλους εμάς» είναι η επικείμενη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, τόνισε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποδοχή της πρόσκλησης από τον κ.κ. Βαρθολομαίο (σ.σ. η οποία επιδόθηκε ιδιοχείρως στον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη πριν από λίγες ημέρες, στο Φανάρι), επισημαίνοντας πως «η αντίδραση του Παναγιότατου ήταν πατρική, στοργική».

Συμπλήρωσε επίσης ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδειξε τη βούλησή του να έρθει στην περιοχή και να επικοινωνήσει με τους πολίτες, να εμψυχώσει τον κόσμο μέσα στη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας και των προβλημάτων της καθημερινότητας και να δώσει τις ευχές του στο εκκλησίασμα και στους πολίτες.

Η επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη θα γίνει έξω από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς (Μεταμορφώσεως & Κομνηνών), ενώ ανάμεσα στις πολλές διοργανώσεις ξεχωρίζει η επιμνημόσυνη δέηση στα ιστορικά «απολυμαντήρια», παρουσία μελών των προσφυγικών συλλόγων της περιοχής και μια εκδήλωση τριών πολιτιστικών φορέων της Καλαμαριάς, με στόχευση την ανάδειξη των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.

«Κατά τις τρεις ημέρες της παρουσίας του Παναγιότατου γίνεται ένας συνδυασμός ανάδειξης πολιτισμού, προσφυγιάς, περιβαλλοντικών θεμάτων, πάντα με τη θρησκευτική κατάνυξη και με την ευλογία που συνοδεύει την έλευση του Πατριάρχη μας», ανέφερε για το πρόγραμμα στον δήμο Καλαμαριάς ο κ. Δαρδαμανέλης.
Σχολιάστε