OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΕΝΑ: Ο Ν. Καλαντζής σε Βερολίνο και Ζάγκρεμπ ανάμεσα στους 40 Ευρωπαίους Νέους Ηγέτες κάτω των 40 ετών

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών (European Local Leaders – ELL Group) Νεκτάριος Καλαντζής επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο, στις 9,10 και 11 Μάϊου 2022, αλλά και την πόλη του Ροστόκ της Βόρειας Γερμανίας στις 11-12 Μαΐου 2022, μετά από πρόσκληση του Konrad Adenauer Stiftung, που μεταξύ άλλων, συμμετείχαν μέλη της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και Έλληνες Αυτοδιοικητικοί.

Σκοπός των σημαντικών συναντήσεων που διεξήχθησαν ήταν η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων Ελλάδος και Γερμανίας, καθώς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των δύο χωρών.

Μεταξύ των συναντήσεων που έγιναν ήταν η επίσκεψη στο Κοινοβούλιο της Γερμανίας Deutscher Bundestag, με συνάντηση του Νεκτάριου Καλαντζή με μέλη του Γερμανικού Κοινοβουλίου, όπως και στην Ένωση των Γερμανικών Επιμελητηρίων για το Εμπόριο και τη Βιομηχανία, με συνάντηση με τον επικεφαλής της Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Βιομηχανίας.

Επίκεντρο των συναντήσεων ήταν η Ενέργεια, η Κλιματική Αλλαγή και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός. Επίσης συζητήθηκαν θέματα όπως η βιώσιμη αστική κινητικότητα, η αστική ανάπτυξη μέσα στην πόλη, με το παράδειγμα του Βερολίνου με τα ποδήλατα και τα πράσινα πάρκα.

Ενώ σημαντική ήταν η επίσκεψη σε innovation hub του Βερολίνου, όπου νέοι start uppers δημιουργούν τεχνολογικά προϊόντα και καινοτόμες λύσεις με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην πόλη του Ροστόκ της Βόρειας Γερμανίας στη Βαλτική Θάλασσα, ο Νεκτάριος Καλαντζής επισκέφθηκε τη διοίκηση του Λιμένος της πόλης, όπου ενημερώθηκε για τη διαχείρισή του, τις πρότυπες γερανογέφυρες και την κρουαζιέρα και έπειτα ενημερώθηκε στο καινοτόμο Ocean Technology Campus Rostock (OTC) για την έρευνα που γίνεται στον Ωκεανό από το εκεί Ινστιτούτο.

Οι συναντήσεις στο Ροστόκ  έκλεισαν με επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης, με τον Νεκτάριο Καλαντζή να συναντά έπειτα στο ιστορικό δημαρχείο, τον δήμαρχο του Rostock, Claus Ruhe Madsen, όπου συζητήθηκαν θέματα έξυπνης πόλης και το πρωτοπόρο πρόγραμμα του δήμου Ροστόκ  ΄΄Smile City΄΄.

Ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών παρευρέθηκε αμέσως μετά στις 12-14 Μάϊου 2022 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, όπου έγινε η συνάντηση των 40 Ευρωπαίων Νέων Ηγετών κάτω των 40 ετών, με τον Νεκτάριο Καλαντζή να αποτελεί τον μόνο εκπρόσωπο από την Ελλάδα. Θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση ήταν η Δημοκρατία, οι προκλήσεις του αιώνα μας, η εκπαίδευση, η τέχνη, με τόπο διεξαγωγής τόσο το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, όσο και το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, όπου έγινε διάλογος με τους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

 

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice