OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Έκκληση Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη στον Υπ. Προστασίας του Πολίτη: “Προστατέψτε νοικοκυριά και επιχειρηματίες”

Αντίδραση της δημοτικής αρχής για τα απανωτά κρούσματα κλοπών και ληστειών σε Πανόραμα, Πυλαία και άλλες περιοχές του δήμου.

Ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης επισκέφθηκε πριν μία εβδομάδα και είχε συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Χρήστο Μπουλούμπαση για την ενίσχυση της αστυνόμευσης συνολικά στον δήμο με τις ομάδες ΔΙΑΣ και τις άλλες ειδικές ομάδες ασφάλειας και αστυνόμευσης.

Ταυτόχρονα ενημέρωσε προσωπικά το γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, συγκαλώντας παράλληλα και σύσκεψη με τις διοικήσεις του Τμήματος Τάξης και Ασφαλείας Πυλαίας και Αστυνομικού Σταθμού Πανοράματος αλλά και με κατοίκους του δήμου προκειμένου να καταγραφούν τα περιστατικά αλλά και να επαναξιολογηθούν οι επιχειρησιακές ανάγκες των αστυνομικών τμημάτων του δήμου σε ανθρώπινη στελέχωση αλλά και εξοπλισμό.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος τονίζει ότι: «Είμαστε μαζί με τους κατοίκους και ζητώ την άμεση παρέμβαση προσωπικά του Υπουργού Παναγιώτη Θεοδωρικάκου για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μου. Δεν μπορεί να μιλάει η πολιτεία για ποιότητα ζωής στις πόλεις όταν ο πολίτης δε νιώθει ασφαλής μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες διαρρήξεων και ληστειών, μάλιστα και με τη χρήση όπλου στα κέντρα των πόλεων και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Σαν δήμαρχος ζητώ την ενίσχυση σε προσωπικό και εξοπλισμό των αστυνομικών μας τμημάτων. Φωνάζουμε από το 2017 αλλά δεν μας ακούει κανείς. Το ΠΔ 7/2017 της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ «επέβαλλε» την αρχή ένα αστυνομικό τμήμα ανά δήμο όσο μεγάλος και αν είναι και διέλυσε την αστυνόμευση. Έκλεισε δεκάδες τμήματα, ενώ άφησε υποστελεχωμένα και διαλυμένα τα περίφημα «πολυδύναμα». Πρέπει να αναθεωρηθεί το ΠΔ του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και τώρα και οι πολίτες να ξαναδούν αστυνομικούς στις γειτονιές. Είμαι στη διάθεση και προσωπικά του Υπουργού να του προσκομίσω όλα τα στοιχεία που κάνουνε επιβεβλημένη την παρέμβασή του. Τον παρακαλώ να δείξει το προσωπικό του ενδιαφέρον για το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και να το ενισχύσει σε προσωπικό και εποπτικά μέσα. Μέχρι τότε θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και τους άξιους αξιωματικούς της για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση της εγκληματικότητας. Ο πολίτης πρέπει με κάθε τρόπο να νοιώθει ασφαλής».

Ο κ. Καϊτεζίδης παραπέμπει στην πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης που αναδεικνύει την εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης των αστυνομικών τμημάτων που λειτουργούν με το 50% της προβλεπόμενης δύναμης και χαρακτηριστικά το ΑΤ Χαριλάου-Αναλήψεως με 68 οργανικές θέσεις έχει μόλις 35 άτομα, το ΑΤ Τούμπας – Τριανδρίας υπολείπεται κατά 41 άτομα, το ΑΤ Νεάπολης- Συκεών αντί 61 ατόμων λειτουργεί με 31, το ΑΤ Ελευθερίου – Κορδελιού αντί 79 αστυνομικών αριθμεί μόλις 37, το ΑΤ Μενεμένης – Αμπελοκήπων αντί 65 μόλις 28 κλπ κλπ.

Σχετικά Άρθρα

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παραχώρηση ακινήτων στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης

otavoice

Θεσσαλία: 79 νέα επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού 64,4 εκ. ευρώ στην 5η Προκήρυξη του Αναπτυξιακού Νόμου

otavoice

ΠΣτΕ: Στην Κάρυστο η 13η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

otavoice

Στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο θεσμό “ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ 2022”

otavoice

ΠΚΜ: Ενημερωτική εκδήλωση στον Ποταμό της Επανομής για τη σημασία της Ποσειδωνίας και των Αμμοθινών

otavoice

Πατούλης: “Στήριξη στα κοινωφελή ιδρύματα που φιλοξενούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού”

otavoice