OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου: «Ο Παναιτωλικός δεν έχει να φοβάται το παραμικρό»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου εξέδωσε παμψηφεί ψήφισμα στήριξης της ΠΑΕ Παναιτωλικός, κατά την συνεδρίασή της Τετάρτης (25/5).

Με το σχετικό ψήφισμα εκφράζει την αμέριστη στήριξη στην ομάδα για την υπόθεση που πρόκειται να εκδικαστεί την προσεχή Δευτέρα υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:.”Ζητούμε το ελάχιστο που είναι η άμεση απόδοση δικαιοσύνης και η πλήρης απαλλαγή του Συλλόγου από κάθε αναληθή κατηγορία”.

Το ψήφισμα εστάλη στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τους Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας καθώς και τον Παναγιώτη Δημητρίου, Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Προς Αποδέκτες:

Α.Ε. Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

κ. Βουλευτές Νομού Αιτωλοακαρνανίας

κ. Παναγιώτη Δημητρίου, Πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

ΠΑΕ Γ.Φ.Σ. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου κατά την 5η/2022 τακτική συνεδρίασή του που διεξήχθη δια ζώσης την Τετάρτη 25 Μαΐου 2022 έλαβε

ΠΑΜΨΗΦΕΙ το κάτωθι ψήφισμα:

Ο Παναιτωλικός όλων των Αιτωλοακαρνάνων  δέχεται οργανωμένη επίθεση σε μια πρωτοφανή προσπάθεια αμφισβήτησης του ήθους του. Η ομάδα μας,  ως ο αδιαφιλονίκητος πρεσβευτής του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας, ως ο μεγαλύτερος  σύλλογος του αθλητισμού για το Αγρίνιο, φαίνεται ότι ενοχλεί γιατί κάνει υπερήφανη την παραμελημένη περιοχή μας, τόσο με τις αγωνιστικές του επιδόσεις όσο και με τις αξίες που πρεσβεύει.

Ο σύλλογος με το τεράστιο κοινωνικό έργο σε δύσκολα χρόνια, με την ανεξαρτησία και τις αρχές που υπηρετεί διαχρονικά, δεν μπορεί να διαβάλλεται με μεθοδευμένες ενέργειες και αθέμιτα μέσα. Η κοινωνία μας δοκιμάζεται καθημερινά και τέτοιου είδους στοχοποιήσεις καταργούν την κοινή λογική και προκαλούν το φίλαθλο πνεύμα. Οφείλουμε όλοι να διασφαλίσουμε ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει. Πιστεύουμε ότι οι αγώνες κερδίζονται καθαρά στα γήπεδα, ακολουθώντας φυσικά τους κανόνες, με τις αρχές της ισονομίας και της αναλογικότητας. Εκείνοι που επιδιώκουν να μεταφέρουν τους αγώνες εκτός γηπέδων παραποιώντας την πραγματικότητα και την κοινή λογική θέλοντας και να προκαλέσουν τους φίλους του Παναιτωλικού θα μας βρουν απέναντί τους. Σε αυτή την παράλογη προσπάθεια σπίλωσης της ιστορίας, της τιμής, της υπόληψης και των επιτυχιών του δικού μας Παναιτωλικού, που για μας είναι ο πιο μεγάλος σύλλογος της Ελλάδας, δηλώνουμε “παρών” και στεκόμαστε στο πλευρό της διοίκησης και των φιλάθλων.

Μία απλή ανάγνωση των κείμενων διατάξεων του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ αρκεί για να αντιληφθεί ο καθένας ότι ο Παναιτωλικός δεν υπάγεται σε αυτές και δεν έπρεπε να διασύρεται το όνομά του και η ιστορία του με αυθαίρετες αιτιάσεις.

Γι αυτό ζητούμε το ελάχιστο που είναι η άμεση απόδοση δικαιοσύνης και η πλήρης απαλλαγή του Συλλόγου από κάθε αναληθή κατηγορία.

Εκφράζοντας τα συναισθήματα των κατοίκων της πόλης και της περιοχής, με μία φωνή ζητά την ταχεία (χωρίς αναβολές και μεθοδεύσεις) και καθαρή ετυμηγορία των αρμοδίων οργάνων της ελληνικής Πολιτείας για την παραπομπή του Παναιτωλικού από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ, που δεν μπορεί να είναι άλλη από την πανηγυρική αθώωση και απαλλαγή του Συλλόγου του Παναιτωλικού από κάθε κατηγορία και κάθε σκιά εναντίον ενός σωματείου που κοσμεί το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Η εισήγηση περί υποβιβασμού του Παναιτωλικού χωρίς κανένα στοιχείο που να συνδέει τον σύλλογο με οποιαδήποτε ευθύνη αλλοίωσης αποτελέσματος, καταδεικνύει ότι σε κάποιους κύκλους που εξακολουθούν να καταδυναστεύουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και δουλεύουν στο παρασκήνιο και στο σκοτάδι, ο Παναιτωλικός ήταν, είναι και θα παραμείνει, με τις μικρές του δυνάμεις, βασικό εμπόδιο στα σχέδιά τους για άλωση του ποδοσφαίρου μας.

Η Δικαιοσύνη πρέπει να πράξει το καθήκον της στη συγκεκριμένη υπόθεση και ο Παναιτωλικός δεν έχει να φοβάται το παραμικρό.

Μετά τα άδικα κτυπήματα στην περιοχή μας (Πανεπιστήμιο, έλλειψη σύνδεσης Αγρινίου με την Ιόνια Οδό, οδικός άξονας Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία, εξαφάνιση καλλιεργειών και πρωτογενή τομέα, υποβάθμιση υποδομών κ.λπ.) έρχεται ως επιστέγασμα και η πρόταση για υποβιβασμό της καθαρής ομάδας μας, χωρίς κανένα λόγο και έρεισμα στο Νόμο.

Σχετικά Άρθρα

Ξυλόκαστρο: Διοργάνωση του Πανελλήνιου πρωτάθληματος δρόμου (παίδων-κορασίδων)

otavoice

Δήμος Παλαιού Φαλήρου: «Γιορτή για τα Παιδιά» στο Πάρκο Φλοίσβου

otavoice

Δήμος Άργους: Ανάπλαση και αναβάθμιση των πάρκων Αμπεβίλ & πλατείας Κυψέλης

otavoice

Περιφερειάρχης Ηπείρου: «Πραξικόπημα» η τροπολογία για τη μεταβίβαση της ΜΕΑ»

otavoice

Περιφερεια Θεσσαλίας: Αυτό είναι το πρόγραμμα διενέργειας rapid tests (2/7)

otavoice

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 2ο Basketball Camps με τον Νίκο Οικονόμου

otavoice