OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Πύργου: Σύσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με Συλλόγους Οικιστών της παραλιακής ζώνης

Με μια πλούσια ατζέντα θεμάτων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (19/5) σύσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο και εκπροσώπους των διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων Οικιστών της παραλιακής ζώνης του δήμου. 

Στην σύσκεψη, την οποία οργάνωσε και συντόνισε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του δημάρχου κι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος, συμμετείχαν επίσης, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου Μαρίνος Αχτύπης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς. Από την πλευρά των συλλόγων συμμετείχαν οι πρόεδροι των συλλόγων οικιστών: Γιώργος Ασημακόπουλος (Σαρακίνα), Γιάννης Αλεξανδρόπουλος (Αγ. Ηλίας), Δημήτριος Κωνσταντόπουλος (Μούτελη), Αλέκος Αθανασόπουλος (Λέτρινα), Παναγιώτης Αναλυτής (Κυανή Ακτή) και ο ταμίας Βασίλης Παπαδημητρίου, Πηγή Ραυτοπούλου (Αλκυόνα), Κώστας Πετρόπουλος (Σπιάντζα) καθώς και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικιστών Γιώργος Καπελές και η γραμματέας της Ομοσπονδίας Στέλλα Καββαδά. 

Αρχικά, ο δήμαρχος Πύργου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συλλόγων οικιστών για τις διαδικασίες που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου τα οικήματα να μπουν σε μια πορεία κανονικότητας, μετά και την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο. 

«Όλες οι επιχειρούμενες κατασταλτικές λύσεις στο ζήτημα αυτό έχουν αποτύχει παταγωδώς. Άρα πρέπει  να αναγνωρίσουμε το πρόβλημα και να δούμε τρόπους βελτίωσης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση συναντήσαμε με τον κ. Καραστέργιο, πριν δύο μήνες, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο, ο οποίος είναι αρμόδιος για θέματα διαχείρισης δημόσιας γης. Μας είπε ότι στο Υπουργείο εξετάζουν με σοβαρότητα το θέμα έναρξης διαδικασιών νομιμοποίησης της κατάστασης ή έστω μιας πορείας προς την κανονικότητα, κατά τέτοιο τρόπο χωρίς να βρουν μπροστά τους … «σκοπέλους» αντισυνταγματικότητας». 

Λύσεις στην καθημερινότητα

Παράλληλα ο κ. Αντωνακόπουλος, ακούγοντας προσεκτικά τα θέματα που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Οικιστών, ενημέρωσε για όλες τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των δημοτών, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, με την καθαριότητα, τον φωτισμό και την οδοποιία. 

«Φέτος έχουν γίνει «άλματα» στον τομέα καθαριότητας. Ήδη έχουμε αυξήσει τα οχήματα, παραλαμβάνουμε και άλλους κάδους, βάζουμε καλάθια σε επιστήλια στην πλευρά της παραλίας και ακόμα θα έχουμε ειδικό αυτοκίνητο για τα ογκώδη απορρίμματα και τα κλαδέματα. Επιπλέον  αδειοδοτούμε σύντομα χώρο για τοποθέτηση κλαδεμάτων» δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου. 

Επιπλέον ενημέρωσε τους προέδρους των συλλόγων ότι με την ανάληψη της εργολαβίας «Συντήρηση φωτισμού ανά Δημοτική Ενότητα», θα λυθεί σημαντικά το θέμα φωτισμού στην περιοχή, και παράλληλα θα γίνουν κι επεμβάσεις οδοποιίας για την βελτίωση της αντίστοιχης κατάστασης και της σχετικής ασφάλειας των πολιτών. 

Τέλος, στόχος της δημοτικής αρχής είναι κι η τοποθέτηση παιχνιδιών για την ψυχαγωγία των παιδιών, αλλά και η υλοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων την περίοδο του καλοκαιριού. 

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Σιντικής: Τα πάντα λειτούργησαν, κατασβέστηκε η φωτιά στο Ν. Πετρίτσι

otavoice

Στις εγκαταστάσεις της York Studios στην Νέα Υόρκη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας

otavoice

Δήμος Χαλκιδέων: Ξεκίνησε το έργο ανάπλασης της πλατείας στον οικισμό Οντάθι

otavoice

Συναντήσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου με Σωματεία και Συλλόγους της πόλης

otavoice

Δήμος Φυλής: Σε εγρήγορση οι δημοτικοί σύμβουλοι, περιπολούν σε βάρδιες όλο το εικοσιτετράωρο

otavoice

Ενισχύθηκε με εξειδικευμένο προσωπικό το Κέντρο Κοινότητας του Λαγκαδά

otavoice