Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου: Κάλεσμα στο πρόγραμμα «Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς» (Βίντεο)

O Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) σας καλεί να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα προαγωγής υγείας «Από το Α έως το Ω: μία Ακαδημία για Γονείς»

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού».

Το ανωτέρω πρόγραμμα περιλαμβάνει οκτώ δίωρες διαδραστικές συναντήσεις γονέων τη δεύτερη Τετάρτη κάθε μήνα στις 18:15-20:00 από Οκτώβριο έως Μάιο, όπου παρουσιάζονται θέματα σχετικά με την υγεία, την ανάπτυξη και την συμπεριφορά των παιδιών, τις σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο κ.λπ. από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Η επόμενη συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 18:15-20:00 με τα εξής θέματα:

– Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ): Κλινικά χαρακτηριστικά και οι επιπτώσεις της στην οικογένεια

Εμμανουήλ Τσαλαμανιός – Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής του Τμήματος Ψυχιατρικής, Παιδιών και Εφήβων του Γ.Ν. «Ασκληπιείο» Βούλας. Διεπιστημονική Γνωμοδοτική Επιτροπή για τη διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου ανηλίκων Υπουργείου Υγείας

– Υπερβαρότητα – Παχυσαρκία σε παιδιά και εφήβους/ Διατροφικές Οδηγίες

Αλεξάνδρα Παππά – Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΠΜΣ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ

Συντονισμός:

Σταυρούλα Παπαδάκου – Δρ. Παιδίατρος- Αναπτυξιολόγος τ. Συντονίστρια – Διευθύντρια Παιδιατρικού Τμήματος Ασκληπιείο Βούλας Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Μονάδας «Σπύρος Δοξιάδης» & Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)

Για να παρακολουθήσετε την 8η Συνάντηση της Ακαδημίας Γονέων θα συνδεθείτε στο παρακάτω link:

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του ΕΔΔΥΠΠΥ και του Υπουργείου Υγείας.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά:

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό την εποχή που ζούμε να έχουν πρόσβαση οι γονείς σε ευρεία γκάμα πληροφοριών που στηρίζονται σε επαγγελματίες της υγείας και της εκπαίδευσης, προκειμένου να μπορούν να αντιμετωπίσουν έγκαιρα και με το σωστό τρόπο όλα τα θέματα που απασχολούν τα παιδιά μας. Γι αυτό το λόγο συνεργαζόμαστε με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και καλούμε τους γονείς να παρακολουθήσουν τις άκρως ενδιαφέρουσες διαδραστικές συναντήσεις, οι οποίες μπορούν να τους προσφέρουν πολύτιμα εφόδια στην καθημερινότητά τους».
Σχολιάστε