OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Κατερίνης-1ο Φεστιβάλ Πάρκου: Kοσμοσυρροή και χιλιάδες χαμόγελα στη γιορτή της Άνοιξης

Με χιλιάδες δημότες και επισκέπτες, άτομα όλων των ηλικιών, ρυθμούς, γεύσεις και χρώματα πλημμυρίζει καθημερινά το δημοτικό πάρκο, στην όμορφη, μαραθώνια ανοιξιάτικη γιορτή, στο 1ο Φεστιβάλ πάρκου, που από τις 29 Απριλίου έως τις 18 Μαΐου διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης.

Πόλος έλξης και θαυμασμού για όλους, το Θεματικό Πάρκο Δεινοσαύρων, που σε συνδυασμό με το Εκθετήριο του Ομίλου Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ», ταξιδεύουν τον επισκέπτη πίσω στο χρόνο και προσφέρουν μια μοναδική βιωματική εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, μουσικά σχήματα και μπάντες, Djs, χορός, θέατρο, αθλητικές – εκπαιδευτικές δράσεις, street food, flea market κ.α. συνθέτουν το χαρούμενο ανοιξιάτικο – εορταστικό σκηνικό και δίνουν τον ενθουσιώδη τόνο, στο πολυθεματικό, ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό και διαδραστικό Φεστιβάλ.

Έως σήμερα, στο «1ο Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης», στο μεγάλο αυτό γεγονός της πόλης, με σύγχρονη ποπ, ροκ, οι: “Theo, Fay and the band”, καθώς και “Acoustic band Ivan” σε μοντέρνα ποπ & διαχρονικά κλασικά τζαζ κομμάτια απογείωσαν το κέφι και τη διάθεση όλων.

Επιπλέον, το Θέατρο Σκιών από τον Μηνά Τάτσιο, που παρουσίασε «Τα 82 εντάλματα του Καραγκιόζη», ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό και απέσπασε το θερμό χειροκρότημά του. Επίσης, στην παγκόσμια ημέρα χορού, ρυθμό και αρμονία μετέδωσαν οι Σχολές χορού και μπαλέτου Κατερίνης – Αιγινίου: Atelier de la danse «ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΡΑΤΣΟΥΝΑ», Σχολή Χορού & Μπαλέτου «ΦΟΥΛΑ ΣΑΛΑΣΙΔΟΥ», Σχολή χορού «ΜΕΡΟΠΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ».

Στο λειτουργικό και προσβάσιμο στα παιδιά, στις οικογένειες της πόλης μας, καθώς και στους επισκέπτες, δημοτικό πάρκο δεν λείπουν και τα αθλητικά δρώμενα π.χ. με τους επίδοξους μπασκετμπολίστες να βάζουν βολές και τρίποντα, μία δράση με την συνδρομή των τμημάτων της ΑΓΕΠ, στην οποία συμμετείχε και ομάδα ατόμων με αναπηρίες.

Τέλος, η μουσική έπαιξε δυνατά τόσο στην πρεμιέρα από τον DJ Assot Manoukian μέσα από την προσωπική του συλλογή βινυλίου, όσο και καθημερινά από παραγωγούς του δημοτικού ραδιοφώνου Κατερίνης.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Γιορτάζουμε την άνοιξη στο Πάρκο της Κατερίνης. Το 1o Φεστιβάλ Πάρκου κέρδισε τις εντυπώσεις μικρών και μεγάλων, ενθουσίασε και έδωσε παλμό σε όλη την πόλη».

Επιπλέον, ο Δήμαρχος σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας, καθώς και όλο το προσωπικό και τα συνεργεία του δήμου μας που εργάστηκαν και εργάζονται εντατικά για να γίνει το πάρκο μας, ένας φιλικός πόλος έλξης, καθώς και το επίκεντρο στη ζωή της πόλης. Επίσης, τους δημότες και επισκέπτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και γιορτάζουμε όλοι μαζί την άνοιξη στο πάρκο μας, στον ελκυστικό αυτό χώρο πρασίνου και αναψυχής».

Σχετικά Άρθρα

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στ. Κούλης

otavoice

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice