Συνάντηση Δημάρχου Διδυμοτείχου με αντιπροσωπεία των Υποψηφίων Ακολούθων της Διπλωματικής Ακαδημίας του ΥΠΕΞ

Την Πέμπτη (7/4) ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου , Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, υποδέχτηκε στον χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου την αντιπροσωπεία των Υποψηφίων Ακολούθων της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών , με επικεφαλής την Διευθύντρια Σπουδών της Ακαδημίας κα Νίκη Καμπά.

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου αφού τους ευχαρίστησε για την καθ’όλα σημαντική επίσκεψη ως προς την ουσία , όσο και ως προς τον συμβολισμό της , τόνισε χαρακτηριστικά την σημασία ανταλλαγής απόψεων και συγχρωτισμού όσον αφορά την επίλυση κάθε μορφής κρίσης μέσω της διπλωματίας και της εξωτερικής πολιτικής . Έπειτα μαζί με την Αντιδήμαρχο κα. Στέλλα Θεοδοσίου έγινε μια αναλυτική ιστορική αναδρομή της πόλης του Διδυμοτείχου ούτως ώστε οι μελλοντικοί διπλωμάτες της χώρας μας να ενημερωθούν όσον αφορά την ιστορία και τον πολιτισμό που παράγει ο τόπος όλους αυτούς τους αιώνες.

Στο τελευταίο σκέλος της συζήτησης δόθηκε ιδιαίτερη σημασία σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση, τα προβλήματα και τις προκλήσεις με τα οποία έρχεται αντιμέτωπη καθημερινά η περιοχή.

Λίγα λόγια για την Διπλωματική Ακαδημία

Η Διπλωματική Ακαδημία είναι Ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε το 1999 και λειτουργεί ως αυτόνομη μονάδα υπαγόμενη απευθείας στον Υπουργό Εξωτερικών.

Η κύρια αποστολή της Διπλωματικής Ακαδημίας είναι διττή:

Η αρχική επαγγελματική εκπαίδευση των επιτυχόντων στην εισαγωγική εξέταση της Διπλωματικής Ακαδημίας: Οι επιτυχόντες (υποψήφιοι Ακόλουθοι Πρεσβείας) φοιτούν για εννέα μήνες στην Διπλωματική Ακαδημία και εκπαιδεύονται σε θέματα κλασσικών αλλά και περισσότερο σύγχρονων μορφών διπλωματίας (όπως η οικονομική και η πολιτιστική). Η εκπαίδευση των υποψηφίων Ακολούθων περιλαμβάνει επίσης μαθήματα οικονομικής και προξενικής διαχείρισης, οργάνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών όπως και του Ελληνικού Κράτους γενικότερα.

Η Διπλωματική Ακαδημία είναι επίσης επιφορτισμένη με την επιμόρφωση του προσωπικού του Υπουργείου Εξωτερικών, τη διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για Έλληνες και αλλοδαπούς για θέματα ελληνικής εξωτερικής πολιτικής καθώς και τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εξωτερικών για υπαλλήλους άλλων Υπουργείων και κρατικών υπηρεσιών.
Σχολιάστε