ΣΠΑΠ: Δράση – εκδήλωση, «Γιορτή της Άνοιξης» στην πλατεία της Νέας Πεντέλης

Δράση-εκδήλωση με αφορμή την Πρωτομαγιά διοργανώνει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), «Γιορτή της Άνοιξης» τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2022 από τις 10:00 – 14:00 στην Πλατεία Νέας Πεντέλης, Ηρώων Πολυτεχνείου (Μπροστά από τα γραφεία του ΣΠΑΠ).

Σε αυτή τη δράση – εκδήλωση οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν το δικό τους μαγιάτικο στεφάνι και να φυτεύσουν εποχιακά λουλούδια. Παλιότερα η κατασκευή του μαγιάτικου στεφανιού αποτελούσε ολόκληρη ιεροτελεστία, αφού τίποτα δεν φτιαχνόταν στην τύχη και καθετί που είχε πάνω του είχε και το δικό του συμβολισμό. Το μαγιάτικο κλαδί ή το στεφάνι έχει κατά πάσα πιθανότητα τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Είναι γνωστό ότι στην αρχαία Ελλάδα τέτοια κλαδιά ή στεφάνια χρησιμοποιούσαν πολύ συχνά και δεν έλειπαν από καμία σημαντική εκδήλωση. 

Στόχος της δράσης – εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι μικροί μας φίλοι για τη σημασία της κατασκευής του μαγιάτικου στεφανιού, να αγαπήσουν τη φύση, να ευαισθητοποιηθούν, να κατανοήσουν τη σημαντικότητα του περιβάλλοντος  αλλά κυρίως να διασκεδάσουν δημιουργώντας κατασκευές και φυτεύοντας λουλούδια.

Για τους περισσότερους η κατασκευή του μαγιάτικου στεφανιού δεν αποτελεί ίσως τίποτα περισσότερο από μια όμορφη σύνθεση λουλουδιών, χωρίς να παραπέμπει σε συσχετισμούς, σύμφωνα με τους οποίους «χαρίζει» στους ενοίκους ενός σπιτιού υγεία, καλή τύχη, ειρήνη, ευτυχία και ευφορία. Σίγουρα, όμως, η κατασκευή του προσφέρει χαρά σε μικρούς και μεγάλους.
Σχολιάστε