Σε αδελφοποίηση προχωρούν οι πόλεις της Αθήνας και της Βοστώνης

Συνάντηση του Κ. Μπακογιάννη με τη Δήμαρχο Μισέλ Γου

Την απόφαση για αδελφοποίηση Αθήνας και Βοστώνης, έλαβαν κατά τη συνάντησή τους, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και η Δήμαρχος Βοστώνης, Μισέλ Γου, θέλοντας να επισφραγίσουν τους διαχρονικούς ισχυρούς δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο πόλεις.

Ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε με την νεοεκλεγείσα Δήμαρχο της Βοστώνης κ. Μισέλ Γου, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στην αμερικανική πόλη, όπου παρέδωσε σε ειδική τελετή τα στεφάνια για τους τέσσερις πρώτους νικητές του σημερινού 126ου Μαραθωνίου της πόλης.

Όπως συμφώνησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων και η κ. Γου, η αδελφοποίηση θα προχωρήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, αφότου γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.

Ο κ. Μπακογιάννης κάλεσε, εξάλλου, τη Δήμαρχο της Βοστώνης τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Αθήνα, προκειμένου να παρακολουθήσει τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο στην ελληνική πρωτεύουσα.

«Είχαμε ήδη αργήσει! Η Βοστώνη, η «Αθήνα της Αμερικής» είναι η πατρίδα μιας πολύ μεγάλης και εξαιρετικά δραστήριας ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Είναι μια πόλη με την οποία έχω ισχυρούς προσωπικούς δεσμούς. Αλλά πρωτίστως, η Αθήνα και η Βοστώνη συνδέονται με μια ισχυρή παράδοση, που αποτελεί υπόμνηση των κοινών μας αρχών και αξιών. Ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η ανοικτή δυτική Δημοκρατία δέχεται μία βάρβαρη επίθεση από τις σκοτεινές δυνάμεις του αυταρχισμού και της τυραννίας. Με τη δήμαρχο Μισέλ Γου συζητήσαμε, πως θα φέρουμε ακόμη πιο κοντά τις δυο πόλεις με αμοιβαίο όφελος για τους πολίτες μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης.

Η αδελφοποίηση θα δημιουργήσει μια νέα, σύγχρονη και στέρεη γέφυρα συνεργασίας η οποία θα συμβάλλει και στην ενίσχυση των οικονομικών δεσμών, με θετικό αντίκτυπο και στην τόνωση του τουρισμού της Αθήνας.

«Η Αθήνα έχει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους Αμερικανούς ταξιδιώτες, γι’ αυτό και τους προσκαλούμε να επισκεφθούν φέτος την πόλη μας», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης στην κ. Μισέλ Γου, ενώ αντίστοιχο μήνυμα έστειλε και μέσω σειράς συνεντεύξεων του σε ομογενειακά, αλλά και αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της Αθήνας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού για τους κατοίκους της Βοστώνης καθώς για πρώτη φορά, έπειτα από 25 χρόνια, θα λειτουργήσει φέτος απευθείας αεροπορική σύνδεση.

Παράλληλα, θα υπάρξει ανταλλαγή καλών πρακτικών για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, αλλά και συνεργασία σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ψηφιοποίηση και με τα οικοσυστήματα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, τα οποία τόσο στη Βοστώνη, όσο και στην Αθήνα βρίσκουν ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό πεδίο δράσης.
Σχολιάστε