OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Περιφέρειας Αττικής: Στο 6ο ΓΕΛ Αχαρνών παρουσιάστηκε το Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «The Green City»

Παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο 6ο ΓΕΛ Αχαρνών η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών τους στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης «THE GREEN CITY» που διενεργεί η Περιφέρεια Αττικής, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινού,  των Αντιδημάρχων Χρ. Κατσανδρή και Στ. Τοπαλίδη και του Διευθυντή του σχολείου Κ. Παπακώτση. Συμμετείχαν επίσης οι καθηγήτριες του σχολείου κα Νικολάου και κα Τσατσούλη.

Οι μαθητές, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς λεπτομέρειες του προγράμματος, κάνοντας ερωτήσεις και ανακυκλώνοντας στην πράξη, ώστε με βιωματικό τρόπο να νιώσουν την αξία της ανακύκλωσης και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός αναφερόμενος στην προώθηση της δράσης ανακύκλωσης στα σχολεία, δήλωσε: «Ο Περιφερειάρχης μας Γιώργος Πατούλης και όλοι εμείς στην Περιφέρεια έχουμε θέσει ένα στοίχημα: Να κάνουμε την Αττική μία πράσινη Περιφέρεια. Με το πρόγραμμα επιβράβευσης ανακύκλωσης πολιτών «The Green City», αυτό γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα. Στηρίζουμε την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία και με τέτοιες ενέργειες δίνουμε ένα παραπάνω κίνητρο στους πολίτες να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν. Σήμερα τα παιδιά μαθαίνουν από το προνήπιο για κρίσιμα ζητήματα για τα οποία οι γονείς τους δεν άκουσαν τίποτε όταν ήταν παιδιά. Θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας, τα απόβλητα στους ωκεανούς, οι διοξίνες στη θαλάσσια ζωή, η αύξηση των επιπέδων CO2 και η εξάντληση των πεπερασμένων πόρων του πλανήτη μας. Μέσω αυτής της πολύ σημαντικής περιβαλλοντικής δράσης, ενημερώνουμε τα σχολεία της Περιφερειακής μας Ενότητας για τα οφέλη και την ανταποδοτικότητα της ανακύκλωσης, βοηθώντας τους μαθητές μας στην ευαισθητοποίηση και αγάπη για το περιβάλλον». 

Το πρόγραμμα «TheGreenCity»

Το όχημα του «TheGreenCity», το οποίο έχει μετατραπεί σε κινητή μονάδα συλλογής και διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (Κινητό Πράσινο Σημείο-ΚΠΣ) σταθμεύει καθημερινά σε κεντρικά σημεία των 66 Δήμων της Αττικής. 

Μέσω του προγράμματος, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τα διαχωρισμένα υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται. Ανάλογα με τον τύπο και το βάρος κάθε υλικού που προσκομίζουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία, θα κερδίζουν πόντους «TheGreenCity». 

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα THE GREEN CITY ακολουθείστε το σύνδεσμο: https://www.thegreencity.gr/

Σχετικά Άρθρα

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice

Η Πάτρα αποκτά ουσιαστική πρόσβαση στο Παναχαϊκό όρος

otavoice

Δ.Ραφήνας-Πικερμίου: Σύσκεψη για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας

otavoice

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice