Με 4 νέα απορριμματοφόρα ενισχύθηκε ο στόλος του Δήμου Δράμας

Στην παρουσίαση 4 νέων απορριμματοφόρων, τα οποία εντάσσονται στον στόλο του Δήμου Δράμας, προχώρησαν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Γιάννης Εφραιμίδης, στο μηχανοστάσιο του Δήμου, την «καρδιά» της υπηρεσίας Καθαριότητας, στην περιοχή του Καπνολογικού Ινστιτούτου.

Η προμήθεια των 4 νέων απορριμματοφόρων έγινε μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών, με τον Δήμο Δράμας να λαμβάνει χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ. Τα νέα απορριμματοφόρα είναι τύπου πρέσας, με χωρητικότητα 16 κ.μ., και αναμένεται να συμβάλλουν στην προσπάθεια για έγκαιρη και ποιοτική αποκομιδή των απορριμμάτων στην πόλη της Δράμας και στις Κοινότητες του Δήμου. Τα νέα απορριμματοφόρα μαζί με τις 2 υπερκατασκευές που είχε προμηθευτεί ο Δήμος πριν από περίπου 2 χρόνια ενισχύουν και ανανεώνουν τον στόλο οχημάτων, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια παρέμενε ο ίδιος. Παράλληλα, από πλευράς Δήμου Δράμας έχει δρομολογηθεί και η προμήθεια ενός νέου καδοπλυντηρίου, το οποίο θα συμβάλλει στο πλύσιμο των κάδων, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

«Δίνουμε πολύ μεγάλη βάση στην καθαριότητα και εξοπλίζουμε τον στόλο μας»

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε: «Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που είχε η κάθε Δημοτική Αρχή ήταν η καθημερινότητα. Κι όταν λέμε καθημερινότητα, εννοούμε καθαριότητα. Εδώ και πολλά χρόνια, λοιπόν, είχαμε πρόβλημα και δεν είχε αλλάξει ο στόλος των απορριμματοφόρων.

Βρισκόμαστε λοιπόν στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σε όλους τους Δραμινούς ότι μέσα από ένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, τον “Φιλόδημο ΙΙ”, χρηματοδοτηθήκαμε για την αγορά 4 ολοκαίνουργιων απορριμματοφόρων. Συγχρόνως έχουμε αγοράσει και 162 κάδους, πράσινους και μπλε, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη Διεύθυνση Καθαριότητα.

Δίνουμε πολύ μεγάλη βάση στην καθαριότητα. Εξοπλίζουμε τον στόλο μας. Στηρίζουμε και βοηθούμε την υπηρεσία μας για να έχουμε μία καθαρή πόλη αντάξια όλων των προσδοκιών των συμπολιτών μας.

Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Εφραιμίδη, όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται με πολύ μεγάλο πάθος στην υπηρεσία της Καθαριότητας και από εδώ και στο εξής να τονίσουμε ότι έρχονται καινούργιες ημέρες, γιατί με αυτά τα απορριμματοφόρα, μαζί με 2 ολοκαίνουργιες υπερκατασκευές που είχαμε πάρει πριν από δύο χρόνια, μπορούμε να καθαρίσουμε την πόλη μας. Με τη βοήθεια όμως πάντα όλων των πολιτών».

Επιπλέον, ο κ. Μαμσάκος επεσήμανε: «Σύντομα, εκτός από αυτά τα 4 καινούργια απορριμματοφόρα, βρισκόμαστε στη διαδικασία δημοπράτησης για ένα καδοπλυντήριο, ολοκαίνουργιο κι αυτό μέσα από χρηματοδότηση, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και στην πλύση των κάδων, που είναι ένα ζητούμενο ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Άρα σύντομα και ένα καινούργιο καδοπλυντήριο στην υπηρεσία Καθαριότητας».
Σχολιάστε