OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ένταξη έργου «Εκσυγχρονισμός Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Σουφλίου» στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης» το έργο του Δήμου Σουφλίου με τίτλο  «Εκσυγχρονισμός Δικτύου Ύδρευσης Δήμου Σουφλίου», συνολικού προϋπολογισμού 2.231.053,88 ευρώ.

Η παρούσα πράξη αφορά το εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Σουφλίου. Θα υλοποιηθεί με δύο (2) κύρια υποέργα ως εξής:

α)Επείγουσα αντικατάσταση άκρως προβληματικών τμημάτων δικτύου ύδρευσης στο Δήμο Σουφλίου

β)Προμήθεια και εγκατάσταση ψηφιακών υδρομετρητών και ολοκληρωμένου συστήματος τηλεμετρίας.

Οι παρεμβάσεις με το παρόν έργο αφορούν άκρως προβληματικά τμήματα των υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης  που παρουσιάζουν συχνότατες θραύσεις και οφείλουν να αντικατασταθούν κατά προτεραιότητα. Οι θραύσεις των αγωγών σε συνδυασμό με το υλικό κατασκευής τους, που είναι κατά το πλείστον αμίαντος, επιβάλει και για υγιεινολογικούς λόγους την αντικατάσταση τους.

Με το πρώτο υποέργο θα αντικατασταθούν στην Πόλη του ΣΟΥΦΛΙΟΥ, στην Τ.Κ. ΑΜΟΡΙΟΥ, στην Τ.Κ. ΑΓΡΙΑΝΗΣ και στην Τ.Κ. ΜΙΚΡΟΥ ΔΕΡΕΙΟΥ προβληματικά τμήματα  υφιστάμενων δικτύων ύδρευσης, με  νέο δίκτυο από σωλήνες πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας (HDPE) 3ης γενιάς.

Το δεύτερο υποέργο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση και εφαρμογή τηλεμετρικού συστήματος ανάγνωσης και διαχείρισης των παροχών του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Σουφλίου. Το φυσικό αντικείμενο της προτεινόμενης πράξης περιλαμβάνει το σύνολο του απαιτούμενου τεχνολογικού εξοπλισμού καθώς και των κατάλληλων λογισμικών. 

Η Δημοτική Αρχή αξιοποιώντας κάθε δυνατό χρηματοδοτικό εργαλείο προχωρά στην αναβάθμιση των υποδομών της, καθώς επίσης και σε μια πιο ορθολογική διαχείριση των δικτύων ύδρευσης και του πόσιμου ύδατος.

 

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice