OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Τυρνάβου: Υπογραφή Συμβάσεων για τρία σπουδαία έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Την Τρίτη 5/4, υπογράφηκαν οι συμβάσεις τριών έργων ενταγμένων στο Πρόγραμμα ‘‘ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ’’ του Υπουργείου Εσωτερικών που χρηματοδοτούνται μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Τα έργα αφορούν την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων ύδρευσης στον Τύρναβο και τον Αμπελώνα, την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών του Δήμου Τυρνάβου και την αναβάθμιση – εκσυχρονισμό του Βιολογικού καθαρισμού Τυρνάβου.

Πιο συγκεκριμένα:

«1. «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ», Προϋπολογισμού 2.550.000,00 €

Το αντικείμενο του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ» όπως αυτό δημοπρατήθηκε, περιλαμβάνει την αντικατάσταση αγωγών αμιάντου από αγωγούς Πολυαιθυλενίου στον Τύρναβο και στον Αμπελώνα και επέκταση τροφοδοτικών αγωγών ύδρευσης και αγωγών εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς του Δήμου Τυρνάβου σε μήκος 35 χλμ.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

2. «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ», Προϋπολογισμού 2.500.000,00 €

Το αντικείμενο του έργου «ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ∆ΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ∆ΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ» όπως αυτό δημοπρατήθηκε, περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων σε μήκος 10 χλμ., από προκατασκευασμένες τσιμεντοσωλήνες κλάσεως αντοχής 120 κατά ΕΛΟΤ ΕΝ 1916 διατομών από Φ400 έως Φ1400, για την αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών του  Δήμου Τυρνάβου που περιλαμβάνονται στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας (ΖΔΥΚΠ) του Υδατικού Διαμερίσματος της Θεσσαλίας.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνης και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

3. «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (Ε.Ε.Λ.) ΤΥΡΝΑΒΟΥ», Προϋπολογισμού 3.000.000,00 €

Το αντικείμενο του έργου όπως αυτό δημοπρατήθηκε περιλαμβάνει την αντικατάσταση επιλεγμένων τμημάτων του ΗΛΜ εξοπλισμού της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) του Τυρνάβου, λόγω παλαίωσης ή παρωχημένης τεχνολογίας, με σκοπό την αναβάθμιση αυτής.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε είκοσι τέσσερις μήνες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.»

Στην υπογραφή των συμβάσεων παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου και Δήμαρχος Τυρνάβου Ιωάννης Κόκουρας, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου Απόστολος Σακελλάρης, ο Γενικός Διευθυντής της Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου Σταύρος Τσαγκαράκος, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Χρήστος Παλιός και εκπρόσωποι των Ανάδοχων εταιρειών

Σχετικά Άρθρα

Προβολή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Ισπανική κρατική τηλεόραση

otavoice

Δήμαρχος Νισύρου: Να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση της κακοποίησης παιδιών

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice