Δήμος Σαρωνικού: Διανομή ειδών ΤΕΒΑ σε περισσότερες από 5400 άπορες οικογένειες

Τον νέο κύκλο διανομής τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών σε δικαιούχους του προγράμματος «Επισιτιστικής και  Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής  Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)», ολοκλήρωσε την Τρίτη (19/4) ο Δήμος Σαρωνικού, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε σε περισσότερες από 5.400 οικογένειες με ευθύνη του αντιδημάρχου Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Ηλία Πατσιαούρα και της υπεύθυνης προγράμματος Κάτιας Αθανασοπούλου και συμπεριλάμβανε νωπά προϊόντα (κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό, φέτα, γραβιέρα), είδη παντοπωλείου και είδη βασικής υλικής συνδρομής.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημάρχους, τους εντεταλμένους των Κοινωνικών Υπηρεσιών και τους εργαζόμενους στις δομές κάθε δήμου για τη συνεργασία», σημείωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, αναφερόμενος στο έργο που πραγματοποιείται από την πλευρά του δήμου. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται κοντά στον πολίτη, ιδιαίτερα δε στους πολίτες που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι στην Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής συμμετέχουν 13 δήμοι, δηλαδή οι δήμοι: Σαρωνικού, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού.

Η Σύμπραξη υλοποιεί το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ) και το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σχολιάστε