OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Σάμης: Εξέδωσε φυλλάδιο για τα μονοπάτια των τριών πεζοπορικών διαδρομών του

Ο Δήμος Σάμης  έχει εκδώσει φυλλάδιο καταρχήν για τρεις από τις πεζοπορικές διαδρομές που υπάρχουν στα όρια του και ειδικότερα για τα μονοπάτια:

  • Νερόμυλοι – Μουζακάτα – Άγιοι Φανέντες – Σάμη – Αντίσαμος
  • Αντίσαμος – Κουτσουπιά
  • Αγία Ευφημία – Δρακοπουλάτα – Μονή θεμάτων

Οι εν λόγω πεζοπορικές διαδρομές συνδέουν ιστορικούς, θρησκευτικούς, αρχαιολογικούς χώρους αλλά και τοπία με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Να σημειώσουμε ότι ο περιπατητικός – φυσιολατρικός τουρισμός παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια.  Ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλη ζήτηση από τους επισκέπτες του νησιού και του Δήμου για σχετικό πληροφοριακό υλικό. Στα πλαίσια της ενιαίας τουριστικής προβολής της Κεφαλονιάς, η ανάπτυξη περισσότερων προσφερόμενων υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού είναι μία από τις βασικές στρατηγικές.

Το φυλλάδιο, που έχει τύχει ήδη μεγάλης ανταπόκρισης, υπάρχει τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει τα φυλλάδια στην ηλεκτρονική μορφή τους με μια επίσκεψη την ιστοσελίδα του Δήμου, https://www.sami.gov.gr, κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Μονοπάτια (https://sami.gov.gr/monopatia-sami). Παράλληλα, τα μονοπάτια είναι καταχωρημένα σε εξειδικευμένες εφαρμογές για περιπατητές και ποδηλάτες τις Garmin και Wikiloc, μέσω των οποίων μπορεί κανείς να βρει περισσότερες λεπτομέρειες και χρήσιμες πληροφορίες για τις διαδρομές.

 

Σχετικά Άρθρα

Π.Δ.Ε: Στις 25/4 η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Π.Σ. – Τα θέματα

otavoice

Π.Στ.Ε: Ξεκινούν εργασίες ανάπλασης στην Στενή Ευβοίας

otavoice

Π.Κρήτης: Δράσεις Ανάδειξης του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti”

otavoice

Συνέντευξη Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου σε φοιτητές δημοσιογραφίας

otavoice

Πύργος- ΔΕΚΑ: Επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης του σχεδίου Μείωσης Εκπομπών

otavoice

Διαβούλευση για το πρόγραμμα στήριξης της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία

otavoice