OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Μουζακίου: Στο Φανάρι η εναρκτήρια εκδήλωση των δράσεων του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης P.A.D.A.

Από τον τόπο καταγωγής του Προέδρου και ιδρυτή του Ινστιτούτου, Γιάννη Ραχωβίτσα ξεκινά τη δράση του το P.A.D.A.

Το Ινστιτούτο P.A.D.A. έβαλε τα θεμέλιά του και μπήκε σε τροχιά λειτουργίας.

Στις 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης P.A.D.A. με εκπροσώπους και φορείς από όλες τις κοινωνικές και επιστημονικές ομάδες για το ζήτημα των ναρκωτικών στο ξενοδοχείο President.

Στις 26 Απριλίου (11:30 π.μ.) στο Γυμνάσιο Φαναρίου του Δήμου Μουζακίου θα πραγματοποιηθεί η εναρκτήρια εκδήλωση των δράσεων του Ινστιτούτου και πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και επιστήμονες αναμένεται να κατακλύσει τη θεσσαλική πόλη για να ακούσει από κοντά τον Γιάννη Ραχωβίτσα και τους συνεργάτες του.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Μουζακίου.

Η τοποθεσία μόνο τυχαία δεν είναι μιας και είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του «Ράμπο» της Δίωξης Ναρκωτικών, ο οποίος ετοιμάζει δυναμικό ξεκίνημα στον νέο αγώνα που ξεκινά, από άλλο πόστο αυτή τη φορά, για την καταπολέμηση της εμπορίας ναρκωτικών.

“Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η δίωξη ναρκωτικών είναι τρόπος ζωής, και αφού αφιέρωσα τα πιο δημιουργικά μου χρόνια στην καταπολέμησή τους, μέσα από τους χώρους της Δίωξης, εντός και εκτός συνόρων, αποφάσισα να συνεχίσω την δράση μου ιδρύοντας το Ινστιτούτο PADA” τονίζει ο πρόεδρος και ιδρυτής του Ινστιτούτου Γιάννης Ραχωβίτσας εξηγώντας την έμπνευσή του για την ίδρυση του Ινστιτούτου και προσθέτει: “Έτσι, καταξιωμένοι και με πολυετή εμπειρία φίλοι μου, από διάφορους χώρους δράσης κατά των ναρκωτικών, κάποιοι με τις επιστημονικές τους γνώσεις, άλλοι ρισκάροντας την ζωή τους και άλλοι με την υποδειγματική τους στάση στην κοινωνία, αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και την εμπειρία μας, για την προστασία των νέων από την μάστιγα των ναρκωτικών”.

Ποιο είναι το όραμα του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης;

Το όραμά του Ινστιτούτου είναι μια κοινωνία χωρίς εξαρτήσεις. Απεξαρτημένη από τις καταστροφικές ουσίες των ναρκωτικών αλλά και από κάθε είδους ξεπερασμένες αντιλήψεις, νοοτροπίες και πρακτικές.

Η εποχή των αλλαγών που διανύουμε απαιτεί και επιβάλλει αναπροσδιορισμό και εξυγίανση σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής με σύγχρονες μεθόδους σε όλους τους χώρους όπου κυριαρχούν ξεπερασμένες επιλογές.

Ιδιαίτερα σε αυτές που βλάπτουν την προοπτική των νέων μας.

Φιλοδοξεί, τέλος, να εκμεταλλευτεί τις εμπειρίες και τα συμπεράσματα των κοινωνικών επιστημών, να αντλήσει χρήσιμες γνώσεις μέσα από τη συνεργασία παράλληλων πεδίων έρευνας για την επίλυση πρακτικών προβλημάτων και την ανάπτυξη συστηματικών μεθοδολογιών προς αυτόν τον σκοπό.

Η αποστολή του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης

Πλαισιωμένοι με το καλύτερο και εμπειρότατο επιστημονικό δυναμικό, το Ινστιτούτι δημιούργησε έναν οργανισμό προστασίας, ενημέρωσης, προβολής και αντιμετώπισης της μάστιγας των ναρκωτικών, που παρά τις άοκνες προσπάθειες της Πολιτείας δεν έχει αντιμετωπιστεί στον επιθυμητό βαθμό.

Με αρωγούς από την κοινωνία των πολιτών η ¨Αντιναρκωτική Δράση¨ – ¨P.A.D.A.¨ είναι εδώ για να ενώσει όλες τις δυνάμεις της Χώρας αλλά και να προσφέρει τεχνογνωσία από Διεθνείς Φορείς και Οργανισμούς.

Οι στόχοι του Ινστιτούτου

  • Η προαγωγή, προβολή και ανάπτυξη δραστηριοτήτων για την προστασία από τα ναρκωτικά.
  • Η επιλογή και εφαρμογή εκείνων των μορφών δράσης που στοχεύουν την ολιστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
  • Η πραγματοποίηση και η διοργάνωση εκδηλώσεων.
  • Η διοργάνωση φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, ημερίδων, προγραμμάτων συμβουλευτικής υποστήριξης και επιμόρφωσης, ομιλίες, μαθήματα, συνέδρια και εργαστήρια.
  • Η έκδοση βιβλίων, περιοδικών, φυλλαδίων, προγραμμάτων και γενικά εντύπων που έχουν σχέση με τη συνολική δραστηριότητα του ινστιτούτου.

Γνωρίστε την ομάδα του Ινστιτούτου Αντιναρκωτικής Δράσης πατώντας ΕΔΩ

Μάθετε περισσότερα για το Ινστιτούτο Αντιναρκωτικής Δράσης P.A.D.A. πατώντας ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice