OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Καλυμνίων: 87 χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πετροπολέμου της 6ης Απριλίου 1935

Ο Δήμος Καλυμνίων τιμά τους ήρωες και αγωνιστές

Με αισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης, ο λαός της Καλύμνου τιμά την επέτειο της ιστορικής εξέγερσης του Πετροπολέμου, που ματαίωσε τα σχέδια των Ιταλών κατακτητών εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του Έθνους.

“Είμαστε ευγνώμονες στους προγόνους μας που στάθηκαν στην πρωτοπορία της εθνικής αντίστασης εναντίον των κατακτητών. Ιδιαιτέρως τις γυναίκες της Καλύμνου, που πρωτοστάτησαν στην ηρωική εκείνη εξέγερση.

Τον πρωταγωνιστή της Γεώργιο Μάγκο που πέθανε στις φυλακές, τον αδικοχαμένο νέο Εμμανουήλ Καζώνη και τους δεκάδες φυλακισθέντες και βασανισθέντες στα κάτεργα των κατοχικών αρχών.

Στο Κέντρο Πολιτισμού & Ιστορίας του Δήμου Καλυμνίων, λειτουργεί ολοκληρωμένη Εκθεση αφιερωμένη στο ιστορικό γεγονός και τους πρωταγωνιστές της.

Την επέτειο θα τιμήσουμε σε ειδική εκδήλωση το Σάββατο βράδυ 30 Απριλίου, με την έκθεση για πρώτη φορά των αυθεντικών αρχείων των γεγονότων και παρουσίαση από τον ιστορικό Κωνσταντίνο Κογιόπουλο του βιβλίου του «η δολοφονία του Ε. Καζώνη μέσα από τα αρχεία των ιταλικών αρχών» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Διονύσου: Ο ρόλος του Συμπαραστάτη του Πολίτη στη Δημόσια Διοίκηση

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «640 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

otavoice

Φωτιά σε παιδική χαρά καταγγέλλει ο Δήμος Χαλκιδέων

otavoice

Με οργανωτική επιτυχία η γιορτή του βόλλευ Κ20 Κοριτσιών στην Κατερίνη

otavoice

Συνάντηση Δημάρχου Σαρωνικού με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

otavoice

Δ. Σερρών: Σύμβαση για την αδειοδότηση των 12 Δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

otavoice