Δήμος Γορτυνίας: Το γορτυνιακό ελαιόλαδο στην 30η ΔΕΤΡΟΠ στη Θεσσαλονίκη

Ένα βήμα εξωστρέφειας, με την εντυπωσιακή είσοδο στο εμπορικό και καταναλωτικό κοινό, του ελαιόλαδου της Γορτυνίας με την επωνυμία ΧΩΡΑΪΤΙΚΟ, το οποίο θα έχει συνέχεια προς όφελος των ελαιοπαραγωγών, έκανε ο δήμος Γορτυνίας στην 30η Detrop boutique, που πραγματοποίησε η ΔΕΘ HELEXPO, από τις 2 έως τις 4 Απριλίου 2022, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Το Γορτυνιακό Xωραϊτικο, ανάμεσα σε θαυμάσια ελαιόλαδα της χώρας, ήταν ο πρωταγωνιστής της φετινής εκθεσιακής διοργάνωσης, καθώς εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά στη διάρκεια της Έκθεσης, σε συλλεκτικό μπουκάλι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της HELEXPO ΔΕΘ και της ΦΙΛΑΙΟΣ και προσφέρθηκε στο καταναλωτικό και εμπορικό κοινό της Detrop boutique.

Πρόκειται για εξαιρετικά τιμητική διάκριση – επιβράβευση που ανεβάζει ψηλά το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών και του κοινού για την μοναδικότητά ενός δώρου της φύσης, με υψηλό αριθμό πολυφαινολών, που χωρίς υπερβολή, το καθιστά  φαρμακευτικό προϊόν.

Για την εξαιρετική συμμετοχή – συνεργασία του δήμου Γορτυνίας, στην 30η Detrop boutique,  ο Απόστολος Αποστολόπουλος, αναπληρωτής δήμαρχος και εκπρόσωπος του δημάρχου Ευστάθιου Κούλη, στη διάρκεια ημερίδας που διοργανώθηκε, παρέλαβε τον τιμητικό έπαινο της ΔΕΘ  και της ΦΙΛΑΙΟΣ. Ο κ. Αποστολόπουλος, χαιρέτησε την πρόθεση της ΔΕΘ, ο διαγωνισμός ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, να εξελιχθεί σε Ολυμπιάδα Ελαιολάδου. Στην κατεύθυνση αυτή, δήλωσε, ότι ο δήμος Γορτυνίας, θα συμμετάσχει στη συγκρότηση του forum Ελαιοκομίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια της  Έκθεσης FRESKON της ΔΕΘ από τις 14 έως τις 16 Μαϊου, στη Θεσσαλονίκη.

Η αντιπροσωπεία του δήμου Γορτυνίας, και συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής δημάρχου Απόστολος Αποστολόπουλος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Γορτυνίας Πάικος Αναγνωστόπουλος και ο σύμβουλος δημάρχου Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έκαναν  εξαιρετικές συναντήσεις, συζητήσεις και επιχειρηματικά ραντεβού, προβάλλοντας όχι μόνο το εξαιρετικό ελαιόλαδο Χωραϊτικο και τις επιχειρήσεις που το προωθούν κυρίως σε αγορές του εξωτερικού, αλλά και άλλα εξαιρετικά προϊόντα δυναμικών επιχειρήσεων, όπως ποικιλίες μελιού και το ξεχωριστό μέλι βανίλια  Βυτίνας,  ζυμαρικά, παραδοσιακά γλυκά, χυμούς και προϊόντα ροδιού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η συνάντηση των εκπροσώπων του δήμου Γορτυνίας με τον πρόεδρο της ΔΕΘ HELEXPO Τάσο Τζήκα, και τον ειδικό συνεργάτη της ΔΕΘ Παρασκευά Παρασκευόπουλο, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν ένα  πρωτοποριακό και ενδιαφέρον project ανάπτυξης, για την περιοχή.
Σχολιάστε