Δήμος Ελαφονήσου: Το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου αναδεικνύεται μέσω του Προγράμματος Inherit

Ο Δήμος Ελαφονήσου ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα INHERIT-MED, με επικεφαλής εταίρο την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ολοκληρώνεται στις 27-29 Απριλίου 2022.

Στο πλαίσιο του προγράμματος INHERIT, που αφορά την από κοινού προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος στην Ευρώπη, απονεμήθηκε ο τίτλος «περιοχή INHERITURA» στο Παυλοπέτρι Ελαφονήσου, ενώ χρηματοδοτήθηκαν και οι πρώτες εργασίες ανάδειξης του αρχαιολογικού χώρου.

Με συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του Δήμου Ελαφονήσου, και τη χρηματοδότηση του προγράμματος, υλοποιήθηκαν οι πρώτες υποβρύχιες διαδρομές στον βυθισμένο προϊστορικό οικισμό Παυλοπετρίου Ελαφονήσου, με σήμανση και υποβρύχιες πινακίδες που βοηθούν όλους τους κολυμβητές να περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο.

Ο Δήμος Ελαφονήσου, στο πλαίσιο του τριήμερου τελικού Συνεδρίου, θα έχει την χαρά να υποδεχτεί τους εταίρους του προγράμματος INHERIT από όλη την Μεσόγειο την Παρασκευή 29 Απριλίου στη χώρα της Ελαφονήσου για να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο του Παυλοπετρίου Ελαφονήσου και την περιοχή NATURA 2000, ενώ θα δοθεί και συνέντευξη τύπου για τη λήξη του Προγράμματος.

Πρόκειται για μια σημαντική ευόδωση των προσπαθειών που καταβάλλει ο Δήμος Ελαφονήσου εδώ και πολλά χρόνια για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου.

Προστατεύουμε το Παυλοπέτρι Ελαφονήσου σημαίνει:
-Προσεγγίζουμε πεζοί
-Δεν κατασκηνώνουμε
-Δεν σηκώνουμε οποιοδήποτε αντικείμενο από το βυθό της θάλασσας ή την ακτή
-Δεν αγγίζουμε τις πινακίδες και τις σημάνσεις ανάδειξης (σημαδούρες)
-Δεν σκάβουμε
-Δεν αφήνουμε σκουπίδια
-Δεν ανάβουμε φωτιές
Σχολιάστε