OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας καταδικάζει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας, στην τακτική του συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (28/02) κατά τη διάρκεια της συζήτησης των προ ημερήσιας διάταξης θεμάτων με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος σύμφωνα με το οποίο:

1. Καταδικάζει απερίφραστα τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία καθώς αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και ειρήνη στην Ευρώπη και διεθνώς.
2. Θεωρεί αδιανόητο εν έτη 2022 να επιλύονται οι διαφορές με πολεμικά μέσα. Οι συνέπειες της φρίκης του πολέμου που έχουμε βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν σε άλλες Ευρωπαϊκές και Βαλκανικές χώρες έχουν αποδειχθεί ολέθριες όχι μόνο για τις εμπλεκόμενες.
3. Καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Διεθνείς Οργανισμούς να τηρήσουν πολιτική ίσων αποστάσεων και να προβούν σε ουσιαστικές ενέργειες και απέναντι στην Τουρκία που επί 47 χρόνια κατέχει τμήμα της Κύπρου (κράτους μέλους της Ε.Ε.) και έχει αναγνωρίσει την παράνομη ανακήρυξη των κατεχόμενων εδαφών ως ανεξάρτητο κράτος.
4. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Ουκρανικό Λαό και στέκεται στο πλευρό των ομογενών που ήδη μετρούν τα πρώτα θύματα των πολεμικών συγκρούσεων.
Ας σιγήσουν επιτέλους τα όπλα και μέσω του διπλωματικού διαλόγου ας επικρατήσει η ειρήνη και ασφάλεια μεταξύ των λαών της γηραιάς ηπείρου.

Σχετικά Άρθρα

Στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στ. Κούλης

otavoice

ΠΣτΕ: Ξεκινά έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης

otavoice

Γ.Μυλωνάκης για Ν.Ο.Κ: «Θα χειριστούμε το θέμα με υπευθυνότητα και σεβασμό στους Νόμους»

otavoice

Δ.Σύρου-Ερμούπολης: Ολοκληρώθηκε η εβδομάδα “Δ.Βικέλας”

otavoice

Άρης Παναγιωτόπουλος: «Ιερό καθήκον για εμάς η Αρχαία Ολυμπία!»

otavoice

Δ.Ν.Ιωνίας: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μ. Θεοδωράκη «Αναμνήσεις ενός κοριτσιού»

otavoice