OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης συμμετείχε στην Παγκόσμια Αλυσίδα Φώτων για τις Σπάνιες Παθήσεις

Ο Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, που έχει καθιερωθεί να τιμάται κάθε χρόνο την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου.

Σε μια συμβολική κίνηση φωταγωγήθηκαν την 1η Μαρτίου 2002, που το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες, το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης, το οποίο συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ2 «Children with Rare Diseases and their Inclusion in Basic Learning Environments», με συντονιστή το Πανεπιστήμιο της Βαλένθια. Στόχος του προγράμματος είναι ο διαμοιρασμός καλών πρακτικών που αφορούν στην ένταξη των μαθητών με σπάνιες ασθένειες στις σχολικές μονάδες και η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε πρακτικές υποστήριξης μαθητών και γονέων.

Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης έγινε έτσι ένα κρίκος στην Παγκόσμια Αλυσίδα των Φώτων που φώτισε κτίρια σε όλο τον πλανήτη για αυτό τον σκοπό.

Από το 2008, όποτε και οργανώθηκε για πρώτη φορά, η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων είναι η ημέρα κατά την οποία η Σπάνια Κοινότητα ενώνει τη φωνή της σε μία προσπάθεια, πέρα από σύνορα και γλωσσικά εμπόδια, να αναδείξει τις κοινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα 300 εκατομμύρια ανθρώπων με Σπάνιες Ασθένειες σε όλο τον κόσμο, καθώς και οι οικείοι τους, στην καθημερινότητά τους.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα: «Με μεγάλη χαρά συμμετείχαμε στην Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων. Φωταγωγήσαμε το εμβληματικό κτίριο του Δήμου μας, το Δημοτικό μας Θέατρο και το 4ο Δημοτικό Πεύκης που συμμετέχει σε σχετικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και αποτελέσαμε ένα κρίκο σε αυτή την Παγκόσμια Αλυσίδα που δημιουργήθηκε. Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας και ζητούμε να διασφαλιστούν για τα Άτομα με Σπάνιες Νόσους ίσες ευκαιρίες στην Υγεία, στην Εκπαίδευση, στην Εργασία, ώστε Κανένας Σπάνιος Ασθενής να μη μείνει πίσω. Συγχαρητήρια στην Κοινωνική μας Υπηρεσία που είχε τον συντονισμό, στους δραστήριους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του 4ου Δημοτικού Πεύκης και σε όλους όσοι εργάστηκαν για υλοποίηση αυτής της δράσης».

Σχετικά Άρθρα

Παρέμβαση υπουργών για το έργο της γέφυρας “Μπελεγρίνο” ζητά ο δήμαρχος Ν. Πηλίου

otavoice

Δ.Νέας Ιωνίας: Συνεργασία Π. Μανούρη με τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Θ. Ασκητή

otavoice

Συνεργασία Δ.Κουρέτα και Ν. Σακκά για το Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

otavoice

Ο θεσμός των ΤοΣΠΠα και η συμμετοχή των πολιτών ως μέσο για περιορισμό της παραβατικότητας στις γειτονιές

otavoice

Απαγόρευση αλιείας σε λίμνες, ποτάμια, από 1/4 στην ΠΕ Τρικάλων

otavoice

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της ΠΚΜ»

otavoice