OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μονοπάτια στον Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου συντηρεί και αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Τη συντήρηση και σήμανση 23  πεζοπορικών διαδρομών, συνολικού μήκους 132 χιλιομέτρων, στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου  χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου,  συνολικού προϋπολογισμού 248.000 ευρώ, με  χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  Leader  του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος  του έργου είναι ο Δήμος  Ζαγοράς Μουρεσίου.

«Με  στρατηγική και ολοκληρωμένο σχεδιασμό  επενδύουμε  στην ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού, που καταγράφει δυναμική αύξηση τα  τελευταία χρόνια, οδηγεί σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου  και συμβάλλει στην προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον Δήμαρχο Ζαγοράς- Μουρεσίου  Πατή Κουτσάφτη,  τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας Α.Ε. που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Leader, τους περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, συντηρούμε   23 μονοπάτια στην περιοχή. Οι διαδρομές καθαρίζονται και  αποκτούν σήμανση και πληροφοριακές πινακίδες, ώστε οι πεζοπόροι να προσανατολίζονται εύκολα και  να νιώθουν ασφάλεια  κατά την περιήγηση. Προστατεύουμε το περιβάλλον και βοηθάμε στην ανάπτυξη ενός νέου  ελκυστικού  τουριστικού πακέτου που συνδυάζει την ευεξία, την  ήπια άθληση στα πανέμορφα τοπία του Πηλίου και τη γνωριμία  με σημεία επιστημονικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις συντήρησης και σήμανσης σε ένα δίκτυο 23 διαδρομών, συνολικού μήκους 132 χιλιομέτρων, στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου. Οι διαδρομές αποτελούνται από 56 χιλιόμετρα μονοπατιών, 33 χιλιόμετρα χωματόδρομου και 38 επιστρωμένων δρόμων.

Οι παρεμβάσεις αφορούν:

 Εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της βατότητας:

-Διαπλάτυνση και καθαρισμός των μονοπατιών από θάμνους, κλαδιά, χόρτα σε πλάτος 2 μέτρων, έτσι ώστε  να γίνει δυνατή η διέλευση πεζοπόρων χωρίς εμπόδια.

-Άρση των καταπτώσεων χωμάτων, λίθων και κορμών δένδρων κατά μήκος των μονοπατιών αποκαθιστώντας την ομαλότητα διέλευσης αυτών όπου χρειάζεται.

-Κατασκευή λιθόστρωσης και πέτρινων σκαλοπατιών σε σημεία που χρειάζεται να δημιουργηθεί πιο ομαλή κλίση για την άνετη διέλευση των περιπατητών.

-Κατασκευή νέας κινητής ξύλινης γέφυρας σε σημεία που προϋπάρχει και σε ρέματα καθώς και τοποθέτηση ξύλινων κιγκλιδωμάτων εφόσον αυτό είναι απαραίτητο για την ασφαλή διέλευση των πεζοπόρων.

-Κατασκευή αναλημματικού τοίχου από ξηρολιθοδομή ανάντη του μονοπατιού προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές καταπτώσεις.

 Σήμανση:

 Προβλέπεται σήμανση των μονοπατιών με ειδικές πινακίδες οι οποίες θα δείχνουν την διαδρομή, θα επισημαίνουν τα ενδιαφέροντα σημεία και τοποθεσίες και θα παρέχουν κάθε πληροφορία που κρίνεται απαραίτητο να δοθεί στον επισκέπτη. Συγκεκριμένα κατασκευάζονται και τοποθετούνται  πινακίδες  Κατεύθυνσης (επιβεβαιωτικό σημάδι), πινακίδες  Κατεύθυνσης σε πάσσαλο (επιβεβαιωτικό σημάδι), πινακίδες  Διαδρομής και πινακίδες  Περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Το Ρέθυμνο υποδέχτηκε την Ολυμπιακή Φλόγα με συγκίνηση και τιμή

otavoice

Το Π.Σ. Στερεάς Ελλάδας για τη δημιουργία ΧΥΤΒΑ στον Δήμο Τανάγρας

otavoice

Χαρδαλιάς-Μαρκόπουλος: Η ΠΕΔΑ στο μετοχικό κεφάλαιο της Νέας Μητροπολιτικής Αττικής Α.Ε

otavoice

O Γ. Παναγόπουλος, νέος Πρόεδρος του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε Νήσων Αττικής

otavoice

Απάντηση Προέδρου ΔΕΥΑ Ελασσόνας για ψεκασμούς στις όχθες της λίμνης Κεφαλοβρύσου

otavoice

Στη Δήμαρχο Ιλίου η Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής

otavoice