OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Με αυστηρά μέτρα προστασίας για την δημόσια υγεία θα τελεστεί το ιστορικό δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες» στη Νάουσα

Ο Δήμος Νάουσας ενημερώνει ότι την Κυριακή (6/3) στο πλαίσιο της τέλεσης του ιστορικού δρώμενου «Γενίτσαροι και Μπούλες», θα τηρηθούν, όπως και την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς, αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και γύρω από την ευρύτερη περιοχή του Δημαρχείου. 

Επισημαίνεται ότι οι πολίτες δεν θα έχουν πρόσβαση στο χώρο του Δημαρχείου Νάουσας,  καθώς σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, θα κλείσουν κεντρικές και παρακείμενες οδοί και δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στον εσωτερικό χώρο του δημαρχιακού κτιρίου. 

Ο Δήμος Νάουσας καλεί τους πολίτες και επισκέπτες να δείξουν κατανόηση, να σεβαστούν την αναγκαιότητα της φετινής τέλεσης του δρώμενου της Ηρωικής Πόλης της Νάουσας με την πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της πανδημίας και να ακολουθούν τις συστάσεις των υπευθύνων για την ομαλή διεξαγωγή του εθίμου. 

Ειδικότερα,  ο Δήμος Νάουσας γνωστοποιεί ότι την Κυριακή 6 Μαρτίου θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

  • Οι κεντρικές και παρακείμενες οδοί που οδηγούν στο Δημαρχείο της Νάουσας θα είναι κλειστές. Θα επιτρέπεται μόνο η διέλευση των συντελεστών του δρώμενου και των εθελοντών,  που  συνδράμουν στην περιφρούρηση για την ομαλή διεξαγωγή του. 
  • Δεν θα είναι εφικτή η προσέλευση πολιτών ή επισκεπτών στο Δημαρχείο. Η άδεια για την τέλεση του δρώμενου θα δοθεί από τον Δήμαρχο Η.Π. Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα, στους αρχηγούς των συντελεστών του εθίμου, όπως προβλέπει το τελετουργικό, χωρίς την παρουσία επισήμων και επισκεπτών στο δημαρχείο.
  • Με τη συνδρομή των εμπλεκόμενων φορέων, η  πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας θα συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια του δρώμενου, το  οποίο  αποτελεί τελετουργικό με μακραίωνη ιστορία και ουδεμία σχέση έχει με καρναβάλια και εν γένει αποκριάτικες εκδηλώσεις.
  • Οι εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν  την προσέλευση των χορευτών  μόνο έξω από το Δημαρχείο της Νάουσας, στο χώρο μπροστά από το Ρολόι της πόλης.

Η τέλεση του εθίμου, που αγγίζει την καρδιά και την ψυχή όλων των Ναουσαίων και των απανταχού υποστηρικτών και τιμητών του, είναι φέτος ακόμη πιο σημαντική για την ιστορική και πολιτιστική ταυτότητα της Νάουσας, καθώς συμπληρώνονται 200 έτη από το Ολοκαύτωμα της πόλης.

Οφείλουμε, λοιπόν, να το διαφυλάξουμε και να συμβάλλουμε όλοι στην ομαλή τέλεσή του, προκειμένου να προστατευτεί παράλληλα η δημόσια υγεία. 

Ας κρατήσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι, ζωντανή την παράδοση της Νάουσας με σύνεση, σεβασμό και κατάνυξη προς το ιστορικό μας δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες».

 

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Χαλανδρίου: Βραβείο για το πρόγραμμα εξυπηρέτησης πολιτών στη νοηματική

otavoice

Πύργος: Αυτοκίνητα & μηχανές αντίκες, θα «στολίσουν» την κεντρική πλατεία της πόλης

otavoice

Τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας

otavoice

Φλώρινα: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Μαρωνείας-Σαπών, με την υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ

otavoice

Στην Αρχαία Ολυμπία ο Υφ. Περιβάλλοντος, για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών

otavoice