OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Δημαρχείο Σύρου-Ερμούπολης

Την Σύρο επισκέφτηκε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο της επίσκεψής  του, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαου Λειβαδάρα στην οποία συμμετείχαν και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, οι βουλευτές Κυκλάδων κα Κατερίνα Μονογυιού και κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών Κυκλάδων Μάρκος Δαδάος και η τέως Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης κα Βίκυ Λοίζου.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η επίσπευση των διαδικασιών από πλευράς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έγκριση της τροποποίησης της Πολεοδόμησης του Στρατοπέδου «ΛΟΧΑΓΟΥ ΖΑΦΕΙΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ», ως προς τις χρήσεις γης, ώστε να ολοκληρωθεί η παραχώρηση τμήματός του στο Δήμο. Ο  Δήμαρχος εξέφρασε την δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου για την δημιουργία Πανεπιστημίου στον συγκεκριμένο χώρο. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην αύξηση του ενεργειακού κόστους, που επηρεάζει τα νοικοκυριά, αλλά και την λειτουργία των Δήμων, εστίασε κατά κύριο λόγο στην αύξηση των λειτουργικών εξόδων της ΔΕΥΑ-Σύρου, όπου η επιπρόσθετη ρήτρα αναπροσαρμογής είναι δυσβάσταχτη για την επιχείρηση και αιτήθηκε την χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ για να μην επιβαρύνει τους καταναλωτές το αυξημένο κόστος παραγωγής νερού.

Αναφέρθηκε εκτενώς στη χρονοβόρα διαδικασία εγκρίσεως οικοδομικών αδειών από το Υπουργείο Πολιτισμού και συζητήθηκαν τρόποι επίσπευσης των διαδικασιών αυτών. 

Επίσης, αναφέρθηκε στην εκκρεμότητα έγκρισης του Πολεοδομικού της Ερμούπολης και των Προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», με έμφαση στην Δράση Ηλεκτροκίνηση στους Δήμους και στην μελέτη για την Ενεργειακή αναβάθμιση του Αθλητικού Κέντρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη χρηματοδότησης του έργου Αποκατάστασης των όψεων του Δημαρχείου και Επανίδρυσης της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς επίσης και στο θέμα των Ακτοπλοϊκών και Αεροπορικών μεταφορών, στην πορεία του Τουρισμού στο νησί, στην αύξηση των τιμών των καυσίμων και στην ανάγκη προσλήψεων σε Δομές Υγείας και Παιδείας.

Τέλος, κατατέθηκε υπόμνημα με τα ανωτέρω θέματα.  

Ο κ. Δήμαρχος προσέφερε στον Πρωθυπουργό ένα αντίγραφο Κυκλαδικού ειδωλίου γυναικείας μορφής, Πρωτοκυκλαδικής ΙΙ περιόδου.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Σιντικής: Τα πάντα λειτούργησαν, κατασβέστηκε η φωτιά στο Ν. Πετρίτσι

otavoice

Στις εγκαταστάσεις της York Studios στην Νέα Υόρκη, ο Απόστολος Τζιτζικώστας

otavoice

Δήμος Χαλκιδέων: Ξεκίνησε το έργο ανάπλασης της πλατείας στον οικισμό Οντάθι

otavoice

Συναντήσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου με Σωματεία και Συλλόγους της πόλης

otavoice

Δήμος Φυλής: Σε εγρήγορση οι δημοτικοί σύμβουλοι, περιπολούν σε βάρδιες όλο το εικοσιτετράωρο

otavoice

Ενισχύθηκε με εξειδικευμένο προσωπικό το Κέντρο Κοινότητας του Λαγκαδά

otavoice