OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ένταξη της Δημοτικής Αστυνομίας Παύλου Μελά στο Amber Alert Hellas & Missing Alert Hellas

Σε συνέχεια του Συμφώνου Συνεργασίας που υπεγράφη ανάμεσα στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τον Δήμο Παύλου Μελά, τον Οκτώβριο του 2020, πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση της Δημοτικής Αστυνομίας, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, με σκοπό την ενεργή συμμετοχή των στελεχών της υπηρεσίας στις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα της διαχείρισης περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων, ενηλίκων και ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες.

Συγκεκριμένα, τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας Παύλου Μελά συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με στόχο την προετοιμασία και ένταξη του ανθρώπινου δυναμικού της υπηρεσίας στον επιχειρησιακό βραχίονα του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα, στην υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000, της Εθνικής Γραμμής για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 και της «Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής», σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων ή και περιστατικά εξαφανίσεων ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες, δηλαδή σε περιπτώσεις ενεργοποίησης των Εθνικών Συντονιστικών Προγραμμάτων Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τις δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την «Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Θανάσης Μακρής», τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 της Εθνικής Γραμμής για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017 και τα προγράμματα Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas.

Επιπλέον, το πρόγραμμα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, την εκπαίδευση σε θέματα καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση περιστατικών εξαφάνισης, όπως οι βασικές αρχές έρευνας, διάσωσης και ασφάλειας στο πεδίο, η αξιολόγηση προφίλ αγνοουμένου, τα εργαλεία διαχείρισης συμβάντος και οι τακτικές έρευνας.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Εντεταλμένος σε θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Στούπας διαβεβαιώνουν ότι η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Παύλου Μελά θα είναι στη διάθεση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όποτε παραστεί ανάγκη, για να ενισχύσει το Εθνικό Συντονιστικό πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων και εξαφάνισης ενηλίκων, έως 60 ετών, που διατρέχουν κίνδυνο.

Η συνεργασία αφορά στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών βίας, πρόληψη περιστατικών εξαφάνισης, παιδιών, εφήβων και ενηλίκων

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παύλου Μελά, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, έχει υλοποιήσει πληθώρα κοινών δράσεων με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για παιδιά και ενήλικες, εθελοντικές αιμοδοσίες, εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης, διαδικτυακά σεμινάρια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, υλοποιεί δράσεις με στόχο την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εξαφάνισης, έχοντας αναπτύξει πρωτοβουλίες και δράσεις μοναδικές στην Ελλάδα. Η τεχνογνωσία του Οργανισμού, ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός του και η επιχειρησιακή ετοιμότητά του στο πεδίο για την έρευνα και διάσωση αποτελεί διεθνώς μία καλή πρακτική. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν στο σύνολο των παιδιών και ενηλίκων που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρήσκευμα.

Με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή βοήθειας σε παιδιά, στην Ελλάδα και διεθνώς, αποτελεί πιστοποιημένο φορέα με καθημερινή δράση σε θέματα εξαφανίσεων ανηλίκων στην Ελλάδα και συμμετέχει ως ισότιμο και ενεργό μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children – ICMEC). Επιπλέον, έχοντας αναγνωριστεί ως Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά, έχει τον συντονισμό του Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει συνάψει Σύμφωνο Συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη βάσει του οποίου, δραστηριοποιείται και στις εξαφανίσεις ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο. Ο Οργανισμός προχωρά στην ενεργοποίηση MISSING ALERT HELLAS, για τις περιπτώσεις εξαφανισθέντων ενηλίκων, που διατρέχουν κίνδυνο, που αγνοούνται ύστερα από ατυχήματα και φυσικές καταστροφές, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ή/και είναι απαραίτητη η λήψη φαρμακευτικής αγωγής.

Περισσότερες πληροφορίες για τις εξειδικευμένες και ολιστικές δράσεις που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού εξαφάνισης παιδιού και ενηλίκου θα βρείτε ΕΔΩ.

Σχετικά Άρθρα

Αττική: 9 εκ. ευρώ για έργα και κοινωνικές δομές στην Καισαριανή

otavoice

ΠΔΕ: Εγκρίθηκε το έργο Περιφέρεια 4.0

otavoice

Εορδαία-Αντιδήμαρχος Παιδείας για Πανελλαδικές: “Ταξιδέψτε, με προορισμό την Ιθάκη σας…”

otavoice

Τσιρογιάννης: «Το ΚΑΣΤΡΟ υποδέχεται τη νέα γενιά της Άρτας»

otavoice

Μπονάνος: «Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά στη Μέριμνα»

otavoice

Δήμος 3Β: Ψηφοδέλτιο ευρείας σύνθεσης ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

otavoice