OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Πύργου: Εκδήλωση μνήμης για την 201η επέτειο της Μάχης του Πύργου

Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Πύργου διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 201η επέτειο της Μάχης του Πύργου (3 Απριλίου 1821).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ανήμερα της επετείου, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 και ώρα 18.30 στον εξωτερικό χώρο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου.

Ένα ηθικό χρέος γίνεται  θεσμός, όταν πέρυσι ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για πρώτη φορά, τίμησε τους ήρωες της περιοχής και ανέδειξε την ιστορική αξία της Μάχης του Πύργου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η Μάχη του Πύργου στις 3 Απριλίου 1821 ήταν η πρώτη μάχη που συστάθηκε μετά την κήρυξη της Επανάστασης του 1821… Δεν δικαιούμαστε να ξεχνάμε την ιστορία μας, να απαξιώνουμε τους αγώνες του παρελθόντος…Ο  Πύργος έχει ιστορία, απλά η σκόνη της λήθης την έχει ξεχάσει…»

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός, ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και η πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Μαριάννα Σταθοπούλου. 

Αμέσως μετά ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου Πύργου, Ιστορικός και συγγραφέας Θεόδωρος Λάμπρος θα μιλήσει για τη «Μάχη του Πύργου-3 Απριλίου 1821» και θα παρουσιάσει άγνωστες πτυχές εκείνης της περιόδου.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με πομπή των Πολιτιστικών συλλόγων και όλων των παρευρισκόμενων στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην πλατεία του ΟΤΕ. 

 

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση για την αντιπυρική ετοιμότητα δημάρχου Σαρωνικού με στελέχη της Πυροσβεστικής

otavoice

Στην άσκηση «Μίνωας» ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

otavoice

Π. Σακελλαρόπουλος: «Διαρκείς οι προσπάθειες αναβάθμισης του αεροδρομίου του Αράξου»

otavoice

Αμπατζόγλου: Το Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς του Αμαρουσίου

otavoice

Η απάντηση δημάρχου Πειραιά σε δημοσιεύματα περί εμπλοκής σε οπαδική βία

otavoice

Τζιτζικώστας: Πρώτη η Κεντρική Μακεδονία στη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου

otavoice