Δήμος Πλατανιά: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας Γυναικών «Αγροτουρισμός»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας Γυναικών «Αγροτουρισμός», στο πλαίσιο των δράσεων Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης”, στο Πολύκεντρο του Δήμου Πλατανιά.

Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή γυναικών επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες (19/3 & 20/3) στο Πολύκεντρο Βουκολιών το «3ο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας Γυναικών: Αγροτουρισμός», από το Εργαστήριο Φύλου Τμήμα Κοινωνιολογίας (Εργαστήριο Φύλου) – Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πλατανιά (ΔΕΠΙΣ Πλατανιά) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης Περιφερειακό Τμήμα Κοινωνικής Ένταξης, και την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης (ΠΕΠΙΣ Κρήτης), το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης «Δράσεις Προώθησης της Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης 2018-2020».

Η συγκεκριμένη δράση είχε ως κύριο στόχο να καταρτίσει γυναίκες επιχειρηματίες στις βασικές αρχές λειτουργίας αγροτουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκειά του αναπτύχθηκαν βασικά θέματα οργάνωσης και ανάπτυξης αγροτουριστικών επιχειρήσεων και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές επιχειρηματικότητας.

Το Εργαστήριο πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή, δια ζώσης στο Πολύκεντρο Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά Χανίων, ενώ ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης παρείχε παράλληλα τη δυνατότητα απομακρυσμένης παρακολούθησης και συμμετοχής.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου σεμιναρίου εισηγήσεις πραγματοποίησαν: Ο Κ.Κώστας Συλλιγνάκης Περιφερειακός Διευθυντής Κρήτης και Δωδεκανήσου Μητροπολιτικού Κολεγίου, η κ. Μαρία Πιτσικάκη, Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης και πρέσβειρα επιχειρηματικότητας Κρήτης και η κ. Βασιλική Πετούση αναπληρώτρια καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, διευθύντρια του εργαστηρίου Φύλου η οποία είχε και τον συντονισμό της διημερίδας, ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος και στελέχη της Agroxenia ο κ. Νίκος Φρατζεσκάκης , η κ. Θωμαϊς Μπαλτατζή και ο κ. Νίκος Ασημιανάκης.

Επίσης παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Γιάννης Μαλανδράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας κ. Αντώνης Παπαδεράκης, η Αντιδήμαρχος Πλατανιά και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Πλατανιά κ. Ασπασία Λουπάκη, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία ΜαλανδράκηΚρασουδάκη, ενώ χαιρέτησε διαδικτυακά και ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας κ. Λάμπρος Βαμβακάς, ενώ παρών ήταν και ο Αντιδήμαρχος κ.Γεώργιος Καλαϊτζάκης. Ως καλές πρακτικές παρουσιάστηκαν οι αγροτουριστικές μονάδες Ξαθέρι στον Κρουσώνα και Vasilikata στο Λασίθι.

Στο σεμινάριο τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Σχολιάστε