OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Μαραθώνος: Πρωτοπόρος στην διαχείριση αδέσποτων & δεσποζόμενων σκύλων

Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Μαραθώνος, πρωτοπόρα και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στη διαχείριση των ζώων συντροφιάς, συνεχίζει και εφαρμόζει το πρόγραμμα επιχορήγησης στειρώσεων και σήμανσης δεσποζόμενων σκύλων, μέσω της Zero Stray Pawject, Inc με χρηματοδότηση της φιλοζωικής οργάνωσης του Ηνωμένου Βασιλείου Battersea Dogs and Cats Home.

Από τον Μάιο του 2021 μέχρι σήμερα, ο Δήμος έχει δεχτεί περισσότερες από 530 αιτήσεις ιδιοκτητών σκύλων, για να ευνοηθούν από το πρόγραμμα του Δήμου.

Οι συνεργαζόμενοι τοπικοί κτηνίατροι, ανταποκρίνονται και συνεργάζονται εξαιρετικά με την Διεύθυνση του Δήμου και την Διεύθυνση της Zero Stray Pawject, Inc.

Θυμίζουμε ότι ο νέος νόμος 4830/21 απαιτεί, οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, να προβούν στην επιλογή στείρωσης ή αποστολής DNA του ζώου τους και σήμανσης. Το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής σήμανσης του ζώου, αποστέλλεται στον Δήμο.

Όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι έχουν αποστείλει το πιστοποιητικό ηλεκτρονικής σήμανσης στο Δήμο Μαραθώνος, καλούνται να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22943-20957, προκειμένου να τους σταλεί στο πλησιέστερο τοπικό δημοτικό κατάστημα, η κονκάρδα με την αναγραφή του αριθμού δημοτικού μητρώου του σκύλου τους, μία ακόμα προσφορά της Ζero Stray Pawject.

Η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης πολύ σύντομα, θα παρουσιάσει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών προς ενίσχυση της φιλοζωΐας και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης ζώων συντροφιάς.

Ενισχύουμε την προσπάθειά για τη μείωση του πληθυσμού αδέσποτων σκύλων με νέες δράσεις και διάθεση προσφοράς προς τον πολίτη και τα ζώα συντροφιάς.

Σχετικά Άρθρα

Ι. Καϊτεζίδης: «Έτοιμος ο δήμος μας για το νέο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας»

otavoice

Συνεχίζονται οι πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Πλατανιά

otavoice

Τρεις προσλήψεις οκτάμηνης διάρκειας στον Δήμο Κιλκίς

otavoice

Υπογραφή Σύμβασης για πλήρη αναβάθμιση του Ψηφιακού ΚΕΠ Πρέβεζας

otavoice

Σε δημόσια διαβούλευση η κυκλοφοριακή μελέτη για την Αρχαία Κόρινθο

otavoice

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το πρώτο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Κοινότητας Παπάγου

otavoice