OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Κιλελέρ: Συνάντηση για τον σχεδιασμό έκδοσης ιστορικού λευκώματος

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού της έκδοσης ιστορικού λευκώματος του Δήμου Κιλελέρ, πραγματοποιήθηκε μια κατ’ αρχήν συνάντηση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Κώστα Χατζηκωνσταντίνου.

Θέμα της συνάντησης ήταν ο προσδιορισμός των περιεχομένων του λευκώματος και το χρονοδιάγραμμα έκδοσής του.

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος ανέφερε τα εξής:

«Θεωρούμε αναγκαίο να εκδώσουμε ένα ιστορικό βιβλίο το οποίο θα παρουσιάζει τη διαχρονική διαδρομή όλου του Δήμου Κιλελέρ μέσα από κείμενα εξαίρετων επιστημόνων τους οποίους ευχαριστώ για την προθυμία συμμετοχής τους στο εγχείρημά μας. Πρόκειται για ένα βιβλίο που θα δώσει τη δυνατότητα στους αναγνώστες να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία του τόπου τους η οποία ξεκινάει από τα προϊστορικά χρόνια και φτάνει ως τις μέρες μας.

Αρχικά αποφασίστηκε να γίνουν αναφορές στην Προϊστορική και Κλασική αρχαιότητα, στα Βυζαντινά και στα Οθωμανικά μνημεία, στα λατομεία της Χασάμπαλης, στους οικισμούς και στους πληθυσμούς του Δήμου στα νεότερα χρόνια, στα τσιφλίκια, το αγροτικό ζήτημα και την εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ,  στα ιστορικά πρόσωπα, την αρχιτεκτονική και την προοπτική του Δήμου. Σχεδιάστηκε το λεύκωμα να κυκλοφορήσει εντός του 2022».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αρ. Αναστασιάδου, προϊσταμένη τμήματος Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών αρχαιοτήτων, η Β. Γεωργαλά αρχιτέκτονας, η Σ. Κατακούτα προϊσταμένη εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, ο Γ. Τουφεξής προϊστάμενος του τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών αρχαιοτήτων και Μουσείων, ο Θ. Ψύρρας φιλόλογος – συγγραφέας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κραννώνα Κ. Τσιαγκλάνης, ο Κ. Νταμπεγλίωτης από το τμήμα Προγραμματισμού και η Σ. Πασαλίδου από το τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ.

Στη συγγραφή του λευκώματος προβλέπεται επίσης να συμμετάσχουν οι Φ. Καραφέριας υποψήφιος διδάκτωρ Κλασικής φιλολογίας Πανεπιστημίου Γκρενόμπλ, Δ. Μποσνάκης αναπληρωτής καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Φ. Λέκκα και Αλ.Ντάσιος ιστορικοί-αρχαιολόγοι, Β. Μέλφος αναπληρωτής καθηγητής γεωλογίας του ΑΠΘ, Σ.Σδρόλια αρχαιολόγος, διδάκτωρ Βυζαντινής Αρχαιολογίας και ο Κ. Σπανός, εκδότης του «Θεσσαλικού Ημερολογίου».

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice