OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τερζής: «Kαι ο Άγιος θέλει το τάμα του κύριε Δήμαρχε…»

Ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει την καθυστέρηση που υπάρχει στην εξαγγελία της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση της Πλατείας του Αγίου Ιωάνη του Θεολόγου εξέδωσε ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Σερρών Βασίλης Τερζής.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

Τι έγινε με την ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου;

  • Θυμάμαι, τα συμπεράσματα των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021 – Σέρρες 2021» του Δήμου Σερρών και διαβάζω μεταξύ άλλων: 

… στο πλαίσιο επίσης του πρώτου θεματικού άξονα προτείνεται η ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και η κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στο ιστορικό γεγονός της 8ης Μαΐου 1821 οπότε η πόλη των Σερρών και οι κάτοικοί της διασώθηκαν από την εκδικητική μανία των Οθωμανών.   

  • Θυμάμαι, 25 Φεβρουαρίου 2021, στη Σερραϊκή Ακρόπολη, στο πρόγραμμα του Δήμου Σερρών για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, να παρουσιάζεται από το κ. Δήμαρχο 3η ανάμεσα στις 21 δράσεις. 
  1. Καθιέρωση της 8ης Μαΐου, ημέρα σωτηρίας της πόλης από τους Οθωμανούς ως Δημόσιας Εορτής τοπικής σημασίας. Παράλληλα, για τον φετινό εορτασμό θα γίνειανάπλαση της πλατείας του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ώστε ο Δήμος να συμβάλλει στον λαμπρό εορτασμό που προγραμματίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.
  • Θυμάμαι και στις αντίστοιχες Δηλώσεις της ίδιας ημέρας: 

…Για τον λόγο αυτό, υπάρχει ήδη θέμα στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο για την καθιέρωση της ημέρας αυτής ως Δημόσιας Εορτής Τοπικής Σημασίας. Για τον φετινό εορτασμό πρόκειται να γίνει ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, ώστε να συμβάλλουμε στον λαμπρό εορτασμό που προγραμματίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης.

  • Φήμες λένε πως ο κ. Δήμαρχος υπόσχονταν και έλεγε ότι θα βλέπουμε την πλατεία και δε θα την αναγνωρίζουμε. Δεν τις υιοθετώ εκτός από αυτά που ο ίδιος βλέπω, ακούω και διαβάζω. 

Κούρεμα του γκαζόν και κλάδεμα δέντρων, τρία παρτέρια με λουλούδια, (άλλα δύο τα διαμόρφωσαν και τα πλήρωσαν οι κύριες της εκκλησίας), άσπρισμα των τοιχίων και πλύσιμο με την υδροφόρα. Αυτά δηλαδή που υποχρεωτικά γινόντουσαν κάθε φορά από όλες τις Δημοτικές Αρχές, παραμονές της μεγάλης εορτής του Αγίου, μία τον Σεπτέμβριο και μία τον Μάιο. Αυτή ήταν η ανάπλαση!!! 

(Αναπλάθω: αλλάζω κάτι ριζικά, σχεδόν το ξανακάνω από την αρχή).

Σήμερα, 1 χρόνο μετά, σε ποιο στάδιο βρίσκετε το έργο; σε Μελέτη! σε Εξέλιξη! σε Ωρίμανση! προς Ένταξη! προς Δημοπράτηση!!! 

Πέρασε η Γιορτή, πάει και η Επέτειος, πάνε και τα παρτέρια. Τα 8 παλιά φωτιστικά φαναράκια εκτός λειτουργίας, τα περισσότερα σπασμένα, το βράδυ τα πάντα σκοτεινά και επικίνδυνα και μπροστά στη βρύση με το παγκάκι, στο πλέον ακατάλληλο μέρος, 5 κάδη απορριμμάτων. 

Είχατε δίκιο κύριε Δήμαρχε όταν προτού ένα χρόνο, λίγες εβδομάδες πριν τη γιορτή του Αγίου μας, συνομιλώντας στον αύλειο χώρο του Ναού, μου λέγατε πως η περιοχή είναι υποβαθμισμένη και πρέπει να προσεχθεί.

Προσοχή, διότι η μνήμη μας δεν έχει υποβαθμιστεί ακόμη, ούτε η αντίληψη και η κρίση μας. Πριν κάνετε το «Eden Park» ασχοληθείτε με την πλατεία στα «Άνω Καμενίκια» και μη λησμονάτε πως αν και από το τάξιμο κανείς δεν έπαθε τίποτα, ο Άγιος το θέλει το τάμα του.          

                                                                                                    Με τιμή

                                                                                      Βασίλης Τερζής

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice