OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Τα γέλια με τον Λιβανό για την τραγωδία στην Ηλεία έγιναν “καθ’υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου” για τον Δήμαρχο Σπάρτης

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας ένοιωσε την… υποχρέωση να ζητήσει συγγνώμη από τον Λιβανό που τον πήρε στο λαιμό του και προσπάθησε με φανφάρες να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

Με την ίδια κυνικότητα που αναφέρθηκε σε σύσκεψη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώην πια υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού στο Δημαρχείο Σπάρτης, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007, όπου ήταν υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών προσπάθησε ο πρώτος πολίτης της λακωνικής πόλης να κάνει τον έκπληκτο για τις πολιτικές διαστάσεις που πήρε η ωμή ομολογία του και η προσβολή στους νεκρούς.

Με ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας (7/2), προσπάθησε να “μαζέψει” τις αποκαλύψεις για τις «τσάντες» με τα χρήματα που μοιράζονται στους πυρόπληκτους εν όψει των εκλογών του 2007 κάνοντας λόγο για «Ένα καθ’υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου, πήρε απρόσμενη διάσταση!».

Κι αυτό σε δεύτερη φάση μιας και ο Δήμαρχος Σπάρτης αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει πρώτα τη λύπη του για την παραίτηση ενός από τους “πιο ικανούς υπουργούς και φίλου του” όπως χαρακτηρίζει τον Σπήλιο Λιβανό, ο οποίος πάντως αποφεύγει να δώσει συνέχεια στα όσα έγιναν και περιορίστηκε στο κείμενο της παραίτησής του.

Γιατί ο Πέτρος Δούκας, αφού άφησε στην άκρη τα γέλια και τα αστεία, μέσα στο γραφείο Δημάρχου της Σπάρτης πάνω από μια τραγωδία, ανέφερε χθες ότι όλα τα χρήματα δόθηκαν «με πιστοποιητικά, και με αυτοψίες που διενήργησαν ειδικά κλιμάκια και οι ίδιοι οι δήμοι. Τα χρήματα διανεμήθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα με πλήρη διαφάνεια, με πλήρη Κυβερνητική εποπτεία».

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Ένα καθ’υπερβολή και ατυχές σχήμα λόγου, πήρε απρόσμενη διάσταση!

Λυπάμαι και στενοχωριέμαι, που αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την παραίτηση ενός από τους πιο ικανούς υπουργούς και φίλου μου.

Του ζητάω συγνώμη!

Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι όλα όσα προσπαθήσαμε για την υποστήριξη των πυρόπληκτων της Ηλείας το 2007 (πριν 15 χρόνια), έγιναν με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα που κανένας δεν αμφισβήτησε, ούτε η τότε αντιπολίτευση!

Όλα έγιναν με πιστοποιητικά, και με αυτοψίες που διενήργησαν ειδικά κλιμάκια και οι ίδιοι οι δήμοι. Τα χρήματα διανεμήθηκαν από τα πιστωτικά ιδρύματα με πλήρη διαφάνεια, με πλήρη Κυβερνητική εποπτεία. Έγιναν συνεχείς έλεγχοι των πιστοποιητικών από τις υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Υπήρχε συνεχής δημοσιογραφική παρουσία και κάλυψη, και όλα έγιναν σε απόλυτη γνώση όλων των κομμάτων και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με συνεχείς ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, και κάτω από το φως του ήλιου!

Όπως όλοι γνωρίζουν, δεν υπήρξαν ούτε μπορούσαν να υπάρξουν ‘τσάντες’ ή οτιδήποτε άλλο τέτοιο! Ήταν ένα ‘καθ’ υπερβολή’ και ατυχές σχήμα λόγου για να δείξω το μέγεθος αλλά και την ταχύτητα της γιγαντιαίας προσπάθειάς μας και την ευαισθησία μας για τους συνανθρώπους μας που είχαν πληγεί τόσο άγρια και έζησαν ένα τέτοιο δράμα, με τόσους νεκρούς• μόνο και μόνο για να καταδειχθεί η ταχύτητα και η ευελιξία με την οποία λειτούργησε η τότε κυβέρνηση, ώστε να μπορέσει έστω και στο ελάχιστο, να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο που είχε προκαλέσει η βιβλική καταστροφή – και για να επισημάνω και να υπογραμμίσω το αίτημα των αγροτών της Λακωνίας να επισπεύσει η Κυβέρνηση την καταβολή των αποζημιώσεων στους Λάκωνες αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον πρόσφατο παγετό.

Σέβομαι την απόφαση του Πρωθυπουργού και εύχομαι στη Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό προσωπικά να συνεχίσουν με επιτυχία το πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό έργο τους, μέσα σε πρωτοφανείς αρνητικές συγκυρίες!

Με εκτίμηση

Πέτρος Γ. Δούκας»

Σχετικά Άρθρα

Στις πληγείσες από το χαλάζι μηλοκαλλιέργειες ο Δήμαρχος Καστοριάς

otavoice

Συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά με τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα

otavoice

Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων: Ξεκίνησε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης

otavoice

Δήμος Ν.Ιωνίας: Ξεκίνησε η πλήρης ανακατασκευή του γηπέδου μπάσκετ Ευαγγελίστριας

otavoice

Δήμος Ελασσόνας: Σε νέα εποχή η υπηρεσία καθαριότητας

otavoice

ΑΣΕΠ: Εκπαιδευτικοί στον Δήμο Ερμιονίδας

otavoice