OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με εκπρόσωπο της κοινοπραξίας, για την εκπόνηση της μελέτης κτηματογράφησης

Συνάντηση είχε πρόσφατα ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας, που εκπονεί τη μελέτη κτηματογράφησης στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Γιάννη Αντωνίου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Γιώργου Φραγκιαδάκη, και του Αντιδημάρχου της Υ.ΔΟΜ. και Δημοτικής Περιουσίας, Νίκου Χαζιράκη, παρευρέθηκαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Μαχίκας, που ως τοπογράφος μηχανικός συμμετέχει και στη μελέτη, ο μηχανικός, Άρης Βιττωράκης, εκπροσωπώντας το ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης και λοιπά στελέχη του γραφείου Κτηματογράφησης στα Χανιά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε μεταξύ άλλων η σημασία της κτηματογράφησης για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και της ανάπτυξης, που θα προσφέρει η ολοκλήρωσή της στον τόπο. Παράλληλα, εκφράστηκε η αγωνία των εκπροσώπων για το χαμηλό ποσοστό υποβολής δηλώσεων, το οποίο στην παρούσα φάση ανέρχεται σε ποσοστό 4,5%, ήτοι σε ποσοστό πολύ χαμηλό παρά το γεγονός ότι η λήξη της προθεσμίας για υποβολή δηλώσεων έχει οριστεί για τις 7/3.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τονίστηκε μεταξύ άλλων η ευκολία της υποβολής της δήλωσης, είτε ηλεκτρονικά είτε δια ζώσης στο Γραφείο Κτηματογράφησης στο Μακρύ Τοίχο, αλλά και η προαιρετική προσκόμιση τοπογραφικού διαγράμματος.

Επίσης επισημάνθηκε ο κίνδυνος με τη λήξη της προθεσμίας για υποβολή δηλώσεων να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η καταγραφή της κτηματογράφησης και ως εκ τούτου εκατοντάδες ιδιοκτησίες να θεωρηθούν ως αγνώστου ιδιοκτήτη, γεγονός που συνεπάγεται τη δικαστική διεκδίκηση του ακινήτου.

Τέθηκαν δε ενδεικτικά τα προβλήματα, που θα προκύψουν για τον πολίτη, που δεν θα έχει δηλώσει την ιδιοκτησία του, τα οποία περιλαμβάνουν την αδυναμία μεταβίβασής της, λήψης αγροτικής επιδότησης, έκδοσης οικοδομικής άδειας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ, ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice