OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Δημάρχου Σάμης με τον Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής

Επίσκεψη στο Δημαρχείο της Αγίας Ευφημίας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης (2/2) ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ.  Μανώλης Κουτουλάκης. 

Εκεί, τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Σάμης, κ. Γεράσιμος Μονιάς- Νέτης, ο Αναπλ. Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Συντονισμού κ. Στέλιος Σπαθής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σπύρος Σπαθής, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Αριστέα Αμίτση, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γεράσιμος Ραυτόπουλος και κ. Γεράσιμος Σπαθής, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίας Ευφημίας κ. Παναγής Ζαφειράτος καθώς και ο Αντιπρόεδρος της ΤΚ. κ. Παναγής Βρεττός.  Τον κ. Κουτουλάκη, οποίος βρέθηκε για διήμερη επίσκεψη σε Κεφαλονιά και Ιθάκη, συνόδευαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Παναγής Καππάτος, η Προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ κα Αθηνά Φωκά, ο κ. Νικόλαος Πειρασμάκης, Σύμβουλος του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ο Περιφερειακός Διευθυντής του Λιμενικού Σώματος κ. Ευρυβιάδης Σαπουνάς και ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κ. Σιούτης Αθανάσιος. Ενώ το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Τραυλός καθώς και ο Δήμαρχος Αργοστολίου με την ιδιότητα του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Κουτουλάκης 1-s.jpg

Ο Δήμαρχος κ. Γεράσιμος Μονιάς- Νέτης, καλωσορίζοντας τον Γ.Γ. κ. Κουτουλάκη αναφέρθηκε στην ένταξη των έργων αναβάθμισης των υποδομών του λιμένα της Αγίας Ευφημίας στο Ταμείο Ανάκαμψης με το ποσό των 2.800.000 ευρώ με την πολύτιμη αρωγή του Υπουργείου Ναυτιλίας σε κάθε βήμα όλο αυτό το διάστημα. Έργα, τα οποία αναμένεται να προσδώσουν  προστιθέμενη αξία στην ευρύτερη περιοχή της Πυλάρου. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κ. Κουτουλάκη για την χρηματοδότηση των μελετών για την αναβάθμιση του λιμένα της Αγίας Ευφημίας, που πραγματοποιεί ο Δήμος Σάμης με το ποσό των 470.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος ζήτησε τη συμπλήρωση του χρηματικού ποσού των 120.000 ευρώ για την ολοκλήρωση μελετών που αφορούν στην ύδρευση της Ερίσου ενώ συζητήθηκαν με την ευκαιρία διεξοδικά τα θέματα ύδρευσης που ταλανίζουν Πύλαρο και ‘Ερισο, για τα οποία ο κ. Κουτουλάκης έδειξε την αμέριστη συμπαράσταση του και υποσχέθηκε να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στην κατεύθυνση αυτή.

Επόμενο θέμα συζήτησης ήταν η ανάγκη ηλεκτροδότησης στο Λιμένα της Σάμης κατά τις νυχτερινές ώρες για τα ελλιμενίζοντα πλοία. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε τη στήριξη του και στην προσπάθεια αυτή με την χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών εκ μέρους του ΥΝΑΝΠ.

Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε ένα διαχρονικό «αγκάθι» που απασχολεί τους κατοίκους της Βόρειας Κεφαλονιάς, Παλικής και Ιθάκης και έχει να κάνει με την ακτοπλοϊκή  γραμμή Σάμη – Πάτρα, η οποία δεν υφίσταται ολοχρονικά με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στους ταξιδιώτες από και προς ολόκληρη την Κεφαλονιά. Ο κ. Κουτουλάκης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό που απασχολεί αρκετούς νησιωτικούς δήμους της Ελλάδας και υποσχέθηκε να υπάρξει εκ νέου συνάντηση προκειμένου να δοθούν καίριες λύσεις.

Κουτουλάκης 3-s.jpg

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Καλαμάτας στο Balkan Energy Forum στην Κοζάνη

otavoice

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στο γραφείο του Δημάρχου Ορεστιάδας

otavoice

Δημιουργήθηκε το 2ο βοτανικό μονοπάτι Σίφνου

otavoice

Στους έβδομους ουρανούς για το 7ο αστέρι ο “πράσινος” δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

otavoice

Απ. Τζιτζικώστας: Νέος εξοπλισμός από την Περιφέρεια σε 2η ΕΜΑΚ και εθελοντές

otavoice

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση “Food and Drink Expo”

otavoice