OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας

Τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας και Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Sandrine Mouchet, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε την κα Πρόξενο για τα μεγάλα projects που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή μας, όπως η Ανατολική Περιφερειακή Οδός, η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής με την ηλεκτροκίνηση και η ιδιωτικοποίηση του λιμένα, επισημαίνοντας ότι αυτή βελτίωση των υποδομών στις μετακινήσεις συμβάλλει στην προσέλκυση επενδυτικών σχημάτων, καθώς και για όλες τις ενέργειες που γίνονται ώστε η Αλεξανδρούπολη να διατηρήσει τον χαρακτήρα της ως τουριστικός προορισμός. Μάλιστα, η κα Πρόξενος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσία των Γαλλοεβραίων που επιλέγουν την Αλεξανδρούπολη ως τόπο διαμονής για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων, όπως το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου καθώς και το ενδεχόμενο συνεργασίας για την ανάληψη δράσεων με σκοπό την ανάδειξη και διαφύλαξη της ταυτότητας των κτιρίων του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Ιωάννης Μπόγδης, ενώ τη Γενική Πρόξενο συνόδευε η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης κα Μαρίνα Δουλάμη.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: «Σπάμε τη διαπλοκή, βάζουμε τέλος στα “φακελάκια”»

otavoice

Χάρης Δούκας: «Το έργο της Διπλής Ανάπλασης αποκτά σφυγμό»

otavoice

Κ. Γιουτίκας: Νέος κύκλος μετρήσεων με το ΑΠΘ για την δυσοσμία στον Εύοσμο

otavoice

Χρηματοδότηση 485.000 ευρώ για έργα οδοποιίας στον δήμο Τήνου

otavoice

Έγκλημα στα Τέμπη: Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού

otavoice

Π.Δ.Ε: Παρουσιάστηκε στο Αγρίνιο το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020

otavoice