OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Τήνου: Την… Αγάπη την βρίσκεις με GPS – Δελατόλας: “Τα ζευγάρια φωτογραφίζονται στην είσοδο του χωριού”

Αν ψάχνει κάποιος την Αγάπη, μπορεί να τη βρει μέσω ενός …πλοηγού. Ίσως όχι με την έννοια του άλλου του μισού, αλλά ως προορισμό καθώς αρκεί να ταξιδέψει μέχρι την Τήνο κι εκεί, «σκαρφαλωμένο» στο βουνό, σε μια απόσταση 18 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του νησιού, θα βρει το χωριό Αγάπη, που σήμερα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, έχει την τιμητική του.

Μάλιστα, κάποιοι από τους κατοίκους του φέρουν και σχετικά ονόματα!

«Από τους πενήντα κατοίκους, οι πέντε έχουν το όνομα της …αγάπης! Μία μικρή κάτοικος λέγεται Αγάπη και τέσσερις άνδρες έχουν το όνομα Αγαπητός», λέει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος της κοινότητας Ιωσήφ Δελατόλας, σημειώνοντας ότι και η κεντρική εκκλησία του χωριού στην πλατεία είναι ο Άγιος Αγαπητός.

«Πολύς κόσμος, ειδικά το καλοκαίρι, επισκέπτεται το χωριό και για την ονομασία του. Ειδικά τα ερωτευμένα ζευγάρια φωτογραφίζονται στην πινακίδα στην είσοδο του χωριού, ανεβάζοντας τις λήψεις τους στο διαδίκτυο. Εκτός από τους Έλληνες, πολλοί είναι και οι τουρίστες από το εξωτερικό που εντυπωσιάζονται όταν μαθαίνουν το όνομα του χωριού μας και σε πολλές περιπτώσεις είναι αυτό που τους παρακινεί για να μην παραλείψουν να κάνουν στάση για φωτογραφία στις ταμπέλες εισόδου και εξόδου», αναφέρει ο κ. Δελατόλας.

Οι λιγοστοί κάτοικοι είναι πολλά χρόνια μαζί και κανένα παντρεμένο ζευγάρι δεν έχει πάρει διαζύγιο ώς τώρα. Όλοι τους, ζουν μονιασμένοι και αγαπημένοι στο γραφικό χωριό τους και φροντίζουν να δείχνουν την αγάπη και την ομορφιά της ψυχής τους σε όλους όσοι επισκέπτονται τον τόπο τους, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να μην προτείνουν να κεράσουν καφέ και κουλούρι στους περαστικούς.

Το χωριό Αγάπη είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της Τήνου, με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, γραφικές καμάρες, φυσικές πηγές και άφθονα τρεχούμενα νερά, πλακόστρωτα σοκάκια, παραδοσιακά σπίτια, παραδοσιακό πλυσταριό και μαρμάρινες κρήνες. Είναι χτισμένο στις πλαγιές ενός βουνού, ενώ μπροστά του απλώνονται καταπράσινες ρεματιές, με γραφικά γεφυράκια και αρκετούς περιστερώνες.

Οι άνθρωποι του χωριού, μάλιστα, έχουν στόχο το επόμενο διάστημα, με δεδομένο ότι θα χαλαρώσουν τα μέτρα για την πανδημία, να ενισχύσουν τουριστικά τον τόπο τους και να αξιοποιήσουν το …ακριβό και βαρύ όνομα Αγάπη, διοργανώνοντας και γιορτές αντίστοιχες των παραδοσιακών πανηγυριών που έχουν τον Αύγουστο.

Σχετικά Άρθρα

ΠΒΑ: Ο Περιφερειάρχης Κ. Μουτζούρης στις εκδηλώσεις BIG CITY FESTIVAL

otavoice

Κρήτη: Συνάντηση Αρναουτάκη με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας

otavoice

Νίκας: “Ουσιαστική η συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας”

otavoice

ΠΔΜ: Ξεκίνησαν οι εργασίες της συντήρησης οδοποιίας Σέρβια-Λάβα-Πλατανόρεμα

otavoice

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3 η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜΘ

otavoice

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Αναβαθμίστηκε η Πολιτική Προστασία

otavoice